2.5 PREMA RICHTERU / Potres u Zagrebu! Uznemireni građani: 'Prozori su mi se tresli, prvo se čula tutnjava pa jaki udar'

Image
Foto: EMSC

Zbilježen je potres s epicentrom kod Markovog Polja

26.11.2018.
8:40
EMSC
VOYO logo

Središnju Hrvatsku jutros je pogodio umjeren potres. Oko 8:20 zatreslo se tlo podno Medvednice, a navodno se osjetilo i do zagrebačke Dubrave. 

"Jako se osjetio u blizini Medvjednice. Ormar mi se tresao nekoliko minuta. Baš sam se uplašila", ispričala nam je čitateljica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjetila sam potres, prvo neku tutnjavu i onda jedan jaki udar", napisala je gospođa Filipić u grupi Zakaj volim Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U istoj je grupi jedna Zagrepčanka objavila kako se potres osjetio i u Sesvetama. "Jako se čulo, prozori su se tresli".

"Fino se zatreslo, ja sam iznad Maksimira", stoji u objavi još jedne Zagrepčanke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jedna prijava potresa stigla je iz Trnskog u Novom Zagrebu. "Osjetio se u Trnskom, 5 kat. Jedan srednje jaki udar", napisao je Neven u grupi Zakaj volim Zagreb.

"Jutros, 26. studenog 2018. u 8 sati i 23 minuta seizmografi Seizmološke službe zabilježili su slab potres s epicentrom kod Markovog Polja, između Kašine i Sesveta blizu Zagreba. Potres je imao magnitudu M=2.5 prema Richteru. Na temelju magnitude je izračunat intenzitet u epicentru od III-IV stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove (MCS) ljestvice", objavila je Seizmološka služba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo