POTRES OŠTETIO CRKVU KOD IMOTSKOG, DALMATINCI BJEŽALI IZ KUĆA: / 'Na cesti kod Omiša se dogodio opasan odron, sve sam snimio'

Image
Foto: Twitter/portal Podbablje/YouTube

Podrhtavanje tla je trajalo između 5 i 15 sekundi.

3.2.2018.
16:46
Twitter/portal Podbablje/YouTube
VOYO logo

Jak potres s epicentrom 15-ak kilometara sjeverozapadno od Makarske zabilježen je danas u 13 sati i 53 minute, a osjetio se na širem području Splita i Makarske.

Magnituda potresa iznosila je 4.5 prema Richteru, a intenzitet u epicentru VI stupnjeva Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Prema dostupnim informacijama, potres se osjetio na širem području Splita i Makarske, izvijestila je Seizmološka služba. Podrhtavanje tla je trajalo između 5 i 15 sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manja oštećenja u Imotskoj krajini

Image
SNAŽAN POTRES U DALMACIJI! Splitski kraj se zatresao na 4,7 po Richteru: /

'Trajalo je dosta dugo, treslo se sve po kući'

Image
SNAŽAN POTRES U DALMACIJI! Splitski kraj se zatresao na 4,7 po Richteru: /

'Trajalo je dosta dugo, treslo se sve po kući'

Potres je prouzročio i određena oštećenja. Naime, kako javlja lokalni portal Podbablje, potres koji se snažno osjetio u cijeloj Imotskoj krajini prouzročio je štetu na prezbiteriju crkve Sv. Ante u Drumu koji je temeljito obnovljen prije dvije godine. Potres nije mimoišao ni župnu dvoranu ni kuću u kojoj su se upravo odvijali radovi, a štete ima i u drugim kućama.

Image
Image

Slobodna Dalmacija javlja kako su neki Imoćani slabijih živaca, posebno oni koji žive u većim stambenim zgradama, izašli na ulice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasad nema službenih dojava o ozlijeđenima i materijalnoj šteti. Neki stanovnici Makarske, Omiša, Dugog Rata, Solina, Šestanovca, Imotskog i drugih mjesta javljaju da je potres bio snažan te da su zamijetili oštećenja u kućama.

Odron na Jadranskoj magistrali

Na prijevoju Dubci potres je na cestu odronio kamenje, a portalu Dalmacija Danas javio se i čitatelj koji je prolazio tom cestom u trenutku potresa. “Prolazio sam Jadranskom magistralom kod Dubaca i u tom trenutku je odron počeo. Ja potres nisam osjetio u autu, ali nije dobar osjećaj vidjeti kako kamenje pada ispred tebe. Nazvao sam Županijske ceste i obavijestio ih o odronu”, izjavio je čitatelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kamenje koje je palo na cestu par sati kasnije uklonjeno je s Jadranske magistrale, pa se promet tom dionicom odvija bez poteškoća, doznaje se u Županijskom centru 112. Odmah po dojavi vozača da je na cesti odron, djelatnici Županijske uprave za ceste Splitsko-dalmatinske županije otišli su na teren i vrlo brzo uklonili kamenje.

U videu pogledajte kako izgleda Jadranska magistrala nakon jakog potresa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo