SAMO ZA RTL / Potres je devastirao Turudićev sud, ali... 'Proces protiv Vidoševića i Sanadera nastavlja se u svibnju'

'Premjestili smo se na Općinski kazneni sud. Ima dovoljno sudnica, oko 15, koliko nam treba za prvi stupanj'

4.5.2020.
19:20
VOYO logo

Napokon, od ponedjeljka počinju rasprave na sudovima. Oni od 16. ožujka nisu primali stranke, službenici su bili organizirani u timove, a timovi u dežurstva. No kako će rasprave točno izgledati još se ne zna jer epidemiološke preporuke nisu stigle.

Kako će se konačno opet u zemlji početi dijeliti pravda otkrio je za RTL Danas predsjednik zagrebačkog Županijskog suda Ivan Turudić. Čiji sud više neće biti na Zrinjevcu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Premjestili smo se na Općinski kazneni sud. Ima dovoljno sudnica, oko 15, koliko nam treba za prvi stupanj. I tamo počinju rasprave tzv. zvučne rasprave. Predmet protiv okrivljenog Vidoševića ide u utorak 12. svibnja, predmet Fimi Media je isto u svinju", rekao je poznati hrvatski sudac.

Zastoji i zastare ne prijete pravosuđu zbog ovih mjesec i pol dana stanke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne prijete zastare, dugi su rokovi i ima dovoljnovremena da se završe. Primjerice, za Fimi Media je iduće godine zastara. Nema straha."

U praksi, ne smije biti više od deset ljudi na jednom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam siguran odnosi li se preporuka na sudnicu, gdje je nužno da ih bude više. Provodit ćemo baš sve rasprave, bez obzira. Moći će im prisustvovati i novinari, uz distancu. Jedino, morat će se prethodnonajaviti. Poštovat ćemo sve zaštitne mjere i sve će biti kao da se ništa nije dogodilo."

Situacija u DORH-u i USKOK-u se kristalizirala, imaju novo vodstvo, a zanimljivo je da se Turudić nije se prijavio za glavnog državnog odvjetnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekao sam da se neću prijaviti... A o kandidatima nije pristojno pričati. Nemam ništa protiv Zlate Hrvoj Šipek i to je dobar izbor. Nije bitno što nije bila u kaznenom odjelu, ali DORH se sastoji i od građanskog odjela."

Napustila nas je IvanaČalić, na što Turudić nije ostao imun, kao i njeni brojni kolege.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je veliki gubitak za hrvatsko sudstvo jer bila je zaista posvećena svom pozivu, ne saom profesiji. Živjela je s tim poslom i bila vrlo kvalitetna sutkinja, Izuzetno emotivno je pristupala postupcima i bila je predana poslu. Jako mi je žao što se to dogodilo, ali i što nećemo moći na sprovod zbog ovih mjera", kazao je na kraju Ivan Turudić.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo