KAKO OBUZDATI HULIGANE? / 'Zakon o sportu je najstroži u Europi, ali ima jedan veliki problem'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
19.6.2016.
21:09
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Za Gjurkovića nema dvojbe: glavni krivac je politika, prenosi RTL

Image
RJEŠENJE PROBLEMA HULIGANSTVA: /

'Navijači ne podržavaju ovakav HNS, a njega podržava dosadašnja politika'

Image
RJEŠENJE PROBLEMA HULIGANSTVA: /

'Navijači ne podržavaju ovakav HNS, a njega podržava dosadašnja politika'

"Zakon je izuzetno dobar i jako strog; jedan od najstrožih u Europi. Naravno, ovo se dogodilo u Francuskoj pa on nije mogao djelovati. Međutim na hrvatskim stadionima on se provodi. Vidjeli smo na nekim reprezentacijskim situacijama da nisu reagirali kako je trebalo, ali to je politika opet bila odgovorna" ističe Gjurković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje kolika je zapravo odgovornost politike, Gjurković je jasno odgovorio: "izuzetno je velika".

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nitko ne provoditi zakon

"Ovo je sve posljedica neprovođenja Zakona o sportu i reakcija hrvatskih građana prema nogometnom savezu. Građani su nezadovoljni, ne samo u Dalmaciji nego u čitavoj Hrvatskoj s privatizacijom nogometnog saveza i sa situacijom neprovođenja zakona i onda naravno dolazi do određenih reakcija - reakcija praznog Maksimira, zviždanja u Rijeci, a da ne govorimo o Dalmaciju u kojoj se išlo demokratskim putem; sa okruglim stolovima, s tematskim raspravama, s prosvjedima i s prijedlogom zakona - dakle stvarno su željeli da se na demokratski način to sprovede. Zakon je donesen s većom većinom nego što je imala ova bivša vlada, međutim nisu je željeli sprovesti." jasan je Gjurković.

Nasilje nema opravdanja

Na pitanje tko je glavni krivac, Gjurković odlučno počinje: "Nasilje nema opravdanja. Huligane u ložama ne može se rješavati huliganima na tribinama" te pojašnjava: "Krivo je u biti neprovođenje zakona; u prvom redu ministarstvo i Vlada, u suradnji s Nogometnim savezom koji isto tako to nije htio sprovesti. Svi instrumenti su u MUP-u da se zajedno sa sportskom inspekcijom može to dovesti u red. Oni nisu mrdnuli prstom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je i kako ne vjeruje da sadašnja tehnička vlada može nešto napraviti na izvanrednom sastanku. "Sad je kasno. Nemaju ni instrumenata, ni političke snage, a su imali političke volje, to bi već napravili" zaključio je Gjurković.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo