proces / Potez kojim želi van iz zatvora: Tvorac lažnih SMS-ova započeo štrajk glađu

Image
Foto: Vijesti.hr

Varga je pritvoren prošlog petka te mu je osječki sud odredio mjesec dana istražnog zatvora kako ne bi utjecao na svjedoke

27.9.2018.
8:02
Vijesti.hr
VOYO logo


Franjo Varga, informatičar koji je uhićen zbog sumnje da je fabricirao SMS prepisku koju je u javnost iznio Zdravko Mamić, u osječkom zatvoru započeo je štrajk glađu. Tim potezom želi potaknuti istražitelje da ubrzaju cijeli proces kako bi se što prije počeo braniti sa slobode.

Istaknuo je i kako smatra da nije trebao završiti u zatvoru, s čime se slaže i njegov branitelj po službenoj dužnosti Miroslav Šatlan, koji je u utorak podnio žalbu na rješenje o određivanju jednomjesečnog istražnog zatvora bivšem MUP-ovu informatičaru, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Varga je pritvoren prošlog petka te mu je osječki sud odredio mjesec dana istražnog zatvora kako ne bi utjecao na svjedoke. U srijedu je uhićen i vozač ministra Tomislava Tolušića, kum Milijana Brkića, Blaž Curić ta kojeg se sumnja da je Vargi dojavio da mu se sprema uhićenje zbog izrade lažnih SMS poruka.

Nakon otkrivanja ove afere mediji su tvrdili da su Vargine usluge koristili i bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarka te potpredsjednika te stranke Milijan Brkić koji takve optužbe odbaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo