'POSTOJE TIJELA KOJA ĆE TO PROVJERITI': / Panenić nije htio komentirati aferu vezanu uz Karamarka

Image
Foto: PIXSELL, Petar Glebov

Ministar gospodarstva Tomislav Panenić prokomentirao je novo zaoštravanje odnosa između HDZ-a i Mosta zbog slučaja Ina Mol.

11.5.2016.
10:55
PIXSELL, Petar Glebov
VOYO logo

Panenić je kazao da arbitražni postupak dolazi svom kraju i u tom prostoru dolaze brojni interesi koji pokušavaju destabilizirati situaciju.

"Bitno je da zauzmemo stav u interesu Hrvatske. Pobijamo odluke koje su donosili naši dužnosnici u prošlosti. Pojavljuje se niz neartikuliranih izjava - netočnih - od ljudi koji i ne trebaju o tome raspravljati. Stvaramo kaotičan prikaz stanja ovdje, a Vlada provodi reforme i želimo dobru situaciju. Očekujemo pozitivan ishod arbitraže za Hrvatsku. Relevantne informaciji trebale bi dolaziti isključivo s moga sektora, ne sa svih strana", poručio je u emisiji "A sada vlada" Hrvatskog radija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'TO JE UOBIČAJENI UGOVOR...': /

Ana Karamarko progovorila o poslu s lobistom MOL-a za koji joj je isplaćeno pola milijuna kuna

Image
'TO JE UOBIČAJENI UGOVOR...': /

Ana Karamarko progovorila o poslu s lobistom MOL-a za koji joj je isplaćeno pola milijuna kuna

Panenić nije htio govoriti o potencijalnom sukobu interesa Tomislava Karamarka u slučaju vezanom AneJosipom Petrovićemuz poslovnu suradnju tvrtke njegove supruge .

O navodima saznao iz medija

ANALITIČARI ZA NET.HR O AFERI ANE KARAMARKO: ‘Postoji sumnja da prvi potpredsjednik Vlade radi za suprotnu stranu’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar je objasnio kako se s navodima upoznao iz medija te da postoje tijela koja će to provjeriti te da se treba pričekati da Povjerenstvo donese svoj pravorijek.

Na pitanje je li u svom radu kao ministar gospodarstva osjetio pritiske od strane lobista, Panenić je odgovorio kako privatnih interesa definitivno ima, ali kao ministar neće uvažiti nijedan pojedinačni interes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zato i imamo problema, u prošlosti se to uvažavalo, nije se razmišljalo o javnom interesu. Javno ću se ograditi od bilo koje inicijative koja može narušiti politiku koju vodi i Ministarstvo i ova vlada", izjavio je Panenić.

Kazao je da nema pritisaka od strane Domoljubne koalicije jer Vlada donosi odluke te ministri dižu ruke za određene odluke, prolaze kroz sva tijela pa je onda zajednička suglasnost prisutna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo