Apel Dječjeg doma u Zagrebu / Postani udomitelj! Sva djeca i mladi imaju pravo na život u obitelji. Pružite im skrb, odgoj, ljubav...

Image
Foto: Shutterstock

Cilj je smanjiti vrijeme boravka u ustanovi djeci i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi

22.8.2019.
18:00
Shutterstock
VOYO logo

Djeca i mladi nikad nisu dovoljno veliki da ne požele živjeti u obitelji koja će im pružiti skrb i odgoj, sigurnost, toplinu, ljubav i prihvaćanje. Svakome djetetu potrebna je stabilna, sigurna, emocionalno topla i podržavajuća obiteljska okolina za cjelovit razvoj i sazrijevanje. To je glavni moto Dječjeg doma u Zagrebu koji je na svojoj Facebook stranici objavio apel za udomljavanje koji prenosimo u cijelosti: 

"Najveći broj djece na smještaju u Dječjem domu Zagreb ima kontakte sa svojim roditeljima u mjeri i na način kako su stručni timovi procijenili da je u najboljem interesu djeteta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svakako je u najboljem interesu ove djece da što kraće vrijeme borave u ustanovi. Kada nije moguć povratak u obitelj, potrebno je osigurati alternativnu obiteljsku skrb kroz uslugu udomiteljstva. Iako se radi o usluzi definiranoj zakonom i pravilnicima, kvaliteta i dugoročnost ovog odnosa ovise o komplementarnosti osoba, prihvaćanju djeteta takvog kakvo jest i načinu na koji se u određenoj obitelji grade odnosi.

Kako je broj sada angažiranih udomiteljskih obitelji nedovoljan za podmirenje potreba za smještajem, to se Dječji dom Zagreb pridružio naporima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, centara za socijalnu skrb i drugih dionika javnog i civilnog sektora u motiviranju i pronalaženju novih obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cilj je doprinijeti smanjenju broja i vremena boravka u ustanovi djece i mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi i osigurati im kvalitetno odrastanje u modelima obiteljske skrbi", stoji na Facebook stranicama Dječjeg doma Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo