SUĐENJE U AFERI ŠTANDOVI / Poslušajte tajne razgovore Bandića i Lovrića o Markić: 'Neka radi sama, neka puši k***c'

Gradonačelnik Zagreb našao se na optuženičkoj klupi zbog afere Štandovi, a mi smo u posjedu nekih zanimljivih razgovora na tu temu

6.9.2018.
19:17
VOYO logo

Nakon tri godine i vraćanja optužnice - počelo je suđenje zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću za aferu Štandovi. Njome su, prema optužnici, građani Zagreba oštećeni za oko 300 tisuća kuna gradskog novca kako bi se pomoglo inicijativi Željke Markić. 

Uz Bandića optužen je i njegov pročelnik Ivica Lovrić - a koliko je suluda bila cijela akcija, svjedoče tajno snimani telefonski pozivi. Novinarima nije otkriveno po kojoj su osnovi snimani, ali javnosti daju uvid u način poslovanja prvog čovjeka Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stigli su dobro raspoloženi. I samouvjereni.

“Istina je spora, ali je dostižna. Strpljen spašen. Osjećam se odlično uoči suđenja”, prokomentirao je optimistični Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No stvari su brzo postale ozbiljne. 700 tisuća letaka, 15 tisuća plakata, 120 jumbo plakata,  50 štandova i jedan radijski spot. Sve to je, tvrdi USKOK, zagrebački gradonačelnik podmirio iz gradskog proračuna jer je inicijativi U ime obitelji, pristao biti - pokrovitelj.

“U cijelosti poričem ovo sve što mi se pripisuje”, reći će Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da su zlupotrijebili položaj i ovlasti i oštetili proračun za 300 tisuća kuna - ne priznaju ni pročelnik gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić ni voditeljica zagrebačkih tržnica Zdenka Palac.

Njihovi odvjetnici tvrde da je pokroviteljstvo za koje ih terete - uobičajena praksa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No dokazi su pokazali. Sa svog mobitela Lovrić je obavio točno 67  poziva u trajanju od 107 minuta. Jer najviše se angažirao oko veličine grba i slova na plakatima i listićima, koji se gradonačelniku nisu svidjeli. I o tome je obavijestio Željku Markić.

“Da, onda je on gledao i hoće veća slova jer, kaže, kakvog smisla ima skrivati se. Idemo se pokazati. - Ne, nije poanta u skrivanju, ali ovo izgleda nakaradno. Ovo izgleda kao da Grad Zagreb organizira referendum”, jasno se čuje u transkriptu telefonskog razgovora između Željke Markić I Ivice Lovrića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primjedbe Željke Markić, koja je s inicijativom U ime obitelji krenula u prikupljanje potpisa za referendum  Birajmo zastupnike imenom i prezimenom, Bandiću nisu dobro sjele.

“Ne treba ništa prokomentirati, neka radi sama, neka p**i k***c, j**e mi se!”, čuje se pak u transkriptu razgovora između Bandića I Lovrića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lovrić potom zove  Markić i govori joj da Bandić ne odustaje od svoje vizije plakata i listića pa ona popušta.

“BANDIĆ: E, a ona bi kokošarila, a nema kokošarenja sa mnom. Hoće li biti partner ili neće biti partner?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LOVRIĆ: Jasno, sve mi je jasno.

Ona bi političku promidžbu preko naših leđa. Znaš šta će dobit?! K***! Reci joj da pijemo kavu i da ja želim bit partner, a ne miš. Reci da ona nikad nije imala partnera poput Bandića, niti će imati takvog partnera.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LOVRIĆ: To ću joj reći, da.

BANDIĆ: I reci joj da će Bandić uvijek biti gradonačelnik Hrvatske.” 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Markić poručuje - sastanak s Bandićem trajao je samo sedam i pol minuta, a od njega je tražila, kaže, isto što i od drugih gradonačelnika i načelnika.

“Ono što je istina je da mi nismo razgovarali o tome na koji način će to biti realizirano. I to je istina. Jer se sve događalo u jako kratkom vremenu. Dakle,mi smo tražili financijsku potporu, nismo definirali kako će ona bit realizirana”, izjavila je Markić za medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A realizirana je tako da štandove, plakate i spot nije platila inicijativa U ime obitelji koja je sve to i koristila nego Grad Zagreb.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo