POSLODAVCI OPLELI PO VLADI: / 'Stanje je neizdrživo, imamo posla više nego ikad, ali nemamo radnike. Počnite nas slušati'

Image

Iz Hrvatske udruge poslodavaca smatraju kako Vladine izmjene zakona ne predstavljaju nikakve reforme te da ih pod hitno moraju početi slušati ne bi li se popravila situacija na tržištu rada

20.9.2018.
11:45
VOYO logo

Na konferenciji vezanoj za mirovinsku i poreznu reformu HUP je kritizirao Vladine najavljene izmjene zakona koje, prema njihovu mišljenju, neće donijeti nikakve realne promjene. "S ova dva zakona se neće ništa riješiti i naše gospodarstvo tone zbog kroničnog nedostatka radne snage. Možda nije dramatično u Zagrebu, ali iz drugih regija dolaze apeli i traže od nas da se pronađu rješenja. Imamo posla više nego ikad, ali nema ljudi", rekla je predsjednica HUP-a Gordana Deranja.

Ustvrdila je kako u Hrvatskoj nema reformi te da se ne prate trendovi koji se odvijaju na međunarodnoj pozornici. "Mi kao poslodavci smo tu da upozorimo da stanje postaje neizdrživo", dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na neke natječaje nema ni prijava

"Umjesto penalizacije trebalo bi uvrstiti razne bonuse i neoporezive dijelove plaća i mirovina", smatra Davor Majetić te ističe da je ova konferencija usmjerena na Vladu kako bi osluhnula potrebe poslodavaca kako bi mogli sačuvati radnu snagu i omogućiti im bolje plaće i beneficije.

Image

Zagreb: Hrvatska udruga poslodavaca o najavljenoj mirovinskoj reformi 20.09.2018., Zagreb - Predstavnici Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) na konferenciji za medije iznijeli su svoja stajalista i zahtjeve o predlozenim izmjenama poreznih zakona i najavljenoj mirovinskoj reformi. Gordana Deranja. Photo: Robert Anic/PIXSELL

"Slušamo o problemima s radnom snagom, ali to nitko ne shvaća. Mi očekujemo u našoj situaciji da nas politika počne slušati i razumijevati i počne donositi odluke. Mi smo u elementarnoj nepogodi nedostatka radne snage. Okvir u kojem živimo, djelujemo i radimo nije dobar. Kvote nisu dobre i produktivne, ne daju rezultate", rekao je Franjo Turek koji smatra da je naše poduzetništvo limitirano na djelovanje Vlade i politike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naša poruka je jasna i glasna. Tržište rada u Hrvatskoj ne postoji. Ima otvorenih natječaja na koje se nitko ne javlja. Država ne gubi ništa ako dopusti da mi poslodavci imamo trošak. Neka nam podigne pragove i omogući da možemo radnicima dati topli obrok. Tih 400-500 kuna za topli obrok velika je stvar. Što se tiče mirovinske reforme, ali ono što je bitno - ako nas uništite, o kojoj ćete to mirovinskoj reformi razgovarati i tko će vam davati sutra za njih", pitala se na kraju Deranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo