Spektakl u RIJECI / Broje se posljednji dani do otvaranja Europske prijestolnice kulture, stiglo i upozorenje: 'Ne koristite dronove'

Od jutra na više od 30 gradskih lokacija bit će više od 70 događanja što je uvod u veliku večernju "Operu industriale"

28.1.2020.
20:35
VOYO logo

U Rijeci su u punom jeku pripreme za veliku subotnju svečanost otvorenja Europske prijestolnice kulture. Svi gatovi i lukobran bit će gledalište, a glavna pozornica je postavljena. 

Dižu se veliki video ekrani na više punktova, konstrukcije sa svjetlima i zvučnicima, a sve kako bi tisuće posjetitelja u subotu uživalo u europskoj prijestolnici kulture. Vrijedit će stroga pravila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Publika i pojedinci se upozoravaju da ne koriste dronove ako su to eventualno imali u planu“, izjavio je Goran Gašpert, načelnik Sektora policije PU Primorsko-goranske.

Dvije glavne prometnice uz Korzo i Rivu bit će zatvorene za sav promet koji će biti preusmjeren na gornji, sjeverni koridor uz Guvernerovu palaču. Kako se građani ne bi u centar spuštali automobilima, besplatan je prijevoz na svim gradskim i prigradskim autobusnim linijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI:

"Vozimo po voznom redu za radni dan, znači biti će jače nego što je inače subotom, s tim da u periodu od 18 do 24 sata će se uvest pojačanja na osam gradskih linija“, kazao je Robert Mrvčić iz Komunalnog društva Autorelej.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od jutra na više od 30 gradskih lokacija bit će više od 70 događanja što je uvod u veliku večernju "Operu industriale". Gledateljima na lukobranu bit će podijeljeno 3000 zvončarskih zvona. 

"Sav taj program u kojem sudjeluje nekoliko tisuća ljudi, jako puno organizatora, otprilike košta nešto više od osam milijuna kuna“, izjavila je Emina Višnić, direktorica tvrtke Rijeka 2020.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavljuje se spektakl kakav u Rijeci i Hrvatskoj još nije viđen. Misli se i na kišu.

"Da nije baš nekakav potop program će se normalno odvijat i u tom kontekstu pozivam sve koji dođu na područje riječke luke da ako je moguće nose kabanice, a ne kišobrane, a u slučaju nekog velikog vjetra program se odgađa za sljedeći dan odnosno za 24 sata“, rekao je Vojko Obersnel, gradonačelnik Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječani će vjeruju slaviti po planu, u subotu, veličanstveno i nadaju se bez odgode.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo