ČEKALA DO POSLJEDNJEG TRENUTKA / Zadravec se prijavila na natječaj za ravnateljicu KBC-a Sestre milosrdnice: 'Ovo je hajka'

Image
Foto: Pixsell/Vjeran Zganec Rogulja

Dijana Zadravec nije odustala od svoje prijave za ravnateljicu KBC-a

8.6.2021.
13:50
Pixsell/Vjeran Zganec Rogulja
VOYO logo

Smijenjena predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice, Dijana Zadravec, za N1 je kazala da je u spomenuti KBC poslala svoju prijavu za mjesto ravnateljice.

"Ja sam svoju prijavu poslala preporučenom poštom, oni će moju prijavu na natječaj za ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice primiti", rekla je Zadravec za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovarajući na pitanje zašto je čekala do posljednjeg datuma kada je moguće poslati prijavu, Zadravec kaže da je čekala uvjerenje poslodavca da se protiv nje ne vodi radni spor. Ona tvrdi da se protiv nje ne vodi radni spor. "Protiv mene se ne vodi radni spor. Potvrdu mi nisu poslali, a ja sam priložila e-mail korespondenciju i smatram da nema razloga da se to ne uvaži", veli ona.

Image
KONTROVERZNA LIJEČNICA /

Dijana Zadravec ipak može biti ravnateljica Vinogradske: Zbog manjkavosti statuta dobit će važan papir, ali će imati veliku konkurenciju

Image
KONTROVERZNA LIJEČNICA /

Dijana Zadravec ipak može biti ravnateljica Vinogradske: Zbog manjkavosti statuta dobit će važan papir, ali će imati veliku konkurenciju

'Nisam nikoga mobingirala, ovo je hajka'

Zadravec je za svoju smjenu, koju smatra nezakonitom, tražila izuzeće dva člana Upravnog vijeća, među kojima je Tomislav Dulibić, državni tajnik u Ministarstvu zdravstva. "To izuzeće nisu prihvatili , jer je državni tajnik rekao da će me dati na sud, ja sumnjam u njegovu nepristranost i tu sam u pravu. Naravno da Tomislav Dulibić ne može odlučivati o izboru ravnatelja na objektivan način kad se bude analizirala moja prijava", navela je Zadravec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/c9634eb0-c84b-11eb-b87e-aaecda2161a2/original

Prijave za mobing je odbacila pa rekla da ljudi koji su pisali prijave "uopće ne znaju što je mobing". Bivša predstojnica tvrdi da nikada nije mobingirala zaposlenike.

"Ovo je organizirana hajka inženjera i medicinskih sestara, a kad se iščita sva ta njihova prijepiska vidi se da nema nikakve osnove za mobing", kaže Zadravec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Uvijek sam radila za opće dobro'

Zadravec se osvrnula i na svoje buduće planove.

"Ja ću na temelju prvostupanjske odluke na temelju razrješenja koje je proveo Vatavuk, uputiti inicijativu prema ministru zdravstva da se provede upravni nadzor. Nije mi žao, cijeli svoj profesionalni život sam posvetila medicini, a onda i cijelom KBC-u. Uvijek sam radila na opće dobro i mislim da su svi rezultati, činjenice i argumenti na mojoj strani", rekla je Dijana Zadravec za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo