briga za okoliš / Posjetili smo Inoxmont-VS - 'eco' poduzeće s dvjestotinjak zaposlenih

Image
Foto: Siniša Sović

Tvrtka Inoxmont-VS d.o.o. iz Sigeteca Ludbreškog dobitnik je ovogodišnje nagrade ECO Lider invest

9.1.2017.
9:39
Siniša Sović
VOYO logo

Prema obrazloženju komisije, nagrada joj je pripala zbog 'doprinosa održivom razvoju i kvaliteti života građana te zaštiti prostora i okoliša'.

Inoxmont-VS izgradila je i opremila proizvodno-poslovni kompleks na 1.150 kvadrata u Sigetcu Ludbreškom, pritom posebno vodeći računa o energetskoj učinkovitosti i najsuvremenijim tehnologijama očuvanja energije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi se i sami uvjerili u to, novinari eMedjimurja odlučili su posjetiti sjedište tvrtke i popričati s čelnim ljudima, Mladenom Vidovićem i Zlatkom Sovom.

Tko je zapravo Inoxmont-VS – tvrtka koja zapošljava dvjestotinjak radnika i do sad je radila u 30-ak zemalja svijeta, od Europe, Afrike, Azije, Australije i Južne Amerike

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad su se nakon dugogodišnjeg samostalnog rada u privatnim vodama, Mladen Vidović i Zlatko Sova prije desetak godina odlučno priupitali zašto ne ujediniti snage i stvarati više vrijednosti i projekte, bila je reakcija na dugogodišnji kooperantski rad gdje su uspješno izvršavali montažne poslove.

- Kada smo osnovali firmu, nalazili smo na montaži industrijskih cjevovoda, radili smo kao vanjski kooperanti i dobivali opremu iz Mađarske i Češke te je montirali. Počeli smo shvaćati da ipak imamo znanja i hrabrosti upustiti se u samostalnu proizvodnju. Tako smo odlučili osnovati zajedničko poduzeće i stvarati dodane vrijednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sova i Vidović udružili su tako 2008. godine znanja i iskustva, a danas u grupaciji imaju četiri tvrtke.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj uživo 22.lipnja od 20 sati
VOYO logo