POSAVEC ĆE IPAK PREŽIVJETI SVOJ ISTUP I OSTATI U HNS-U? / 'Nikakvih sankcija neće biti. To on želi biti novi predsjednik stranke'

Image
Foto: PIXSELL, Borna Filić

Ne vjerujem da će Plenković to uzeti za zlo jer to je kao da ja njemu zamjerim na komentarima Stiera o HNS-u i meni, kazao je Ivan Vrdoljak

14.7.2019.
19:41
PIXSELL, Borna Filić
VOYO logo

Ivan Vrdoljak, predsjednik HNS-a na odlasku, tvrdi da nikakvih sankcija neće biti za međimurskog župana Matiju Posavca koji je danas u emisiji 'Nedjeljom u dva' izjavio da se ispričava članovima i javnosti zato što je HNS ušao u koalcijiu s HDZ-om, te da je to što m se događa danas s ministrima u Vladi, mrak demokracije.

"Nikakvih sankcija neće biti jer kakvi bismo mi to bili liberali da uzimamo ljudima pravo na stav. Pa ja sam prvi tražio da ga imam. Inače, o takvim stvarima ne odlučujem ja nego stranačka tijela, no ništa se od toga neće dogoditi", kazao je Vrdoljak za 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je kako je Posavec od prvog dana bio suzdržan u vezi s koalicijom s HDZ-om te da je za njega ova izjava očekivana.

"Riječ je o početku unutarstranačkih izbora", kaže Vrdoljak. Pitanje je hoće li premijer zamjeriti HNS-u ovaj istup Posavca. "Ne vjerujem da će Plenković to uzeti za zlo jer to je kao da ja njemu zamjerim na komentarima Stiera o HNS-u i meni", kazao je Vrdoljak koji je najavio da se više neće kandidirati za predsjednika HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POSAVEC SI MOŽE NAPISATI ISPISNICU? /

'Ispričavam se svima zbog ulaska HNS-a u koaliciju s HDZ-om. Ovo je mrak hrvatske demokracije...'

Image
POSAVEC SI MOŽE NAPISATI ISPISNICU? /

'Ispričavam se svima zbog ulaska HNS-a u koaliciju s HDZ-om. Ovo je mrak hrvatske demokracije...'

Čačić: Nema ovo veze s Vladom, već s unutarstranačkim izborima

I Radimir Čačić, bivši dugogodišnji čelnik HNS-a, smatra da je riječ o unutarstranačkim borbama.

"Nema ovo nikakve veze s Vladom. To je unutarstranačka borba. Posavec nema nikakvu poziciju, ni legitimaciju za ‘sukob’ s Vladom. Ovo što je izjavio i trebao je reći jer se cijela priča tjera na otvoreni prostor i poziva se članstvo da napravi pritisak na vodstvo koje se prodalo za koaliciju", rekao je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje kako je Posavec u toj koaliciji na početku sudjelovao pasivno pa aktivno, kao nositelj liste za EU izbore, no da je shvatio kako ta cijela priča nema smisla i da jasno mora reći kako HNS-u nije mjesto u koaliciji.

"Vodstvo stranke Posavca ne želi iako nitko osim njega nije dobio glasove na izborima. On ne može biti predsjednik ako ne napravi odmak od HDZ-a", zaključio je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mrak Taritaš: Posavec je pragmatičan

Na istom tragu je i Anka Mrak Taritaš, također bivša članica HNS-a.

"Posavec je pragmatičan. Kad se odlučivalo o ulazak u koaliciju, mi koji smo bili protiv dobili smo po bubrezima, a on je bio suzdržan. Nakon dvije godine koalicije zaključio je kako koalicija nije najbolja odluka, a da je Vlada maksimalno korumpirana", kazala je Mrak Taritaš prisjetivši se kako je upravo Posavec svojedobno odlazio u Vladu na pregovore sa Štromarom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrh HDZ-a još nije komentirao slučaj, a šutjeli su i HNS-ovi ministri, pišu 24sata.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo