'Posao od 15 mil. kn dajte Barišićevoj prijateljici'

24.1.2010.
23:41
VOYO logo

Ivo Sanader i Mladen Barišić, šef HDZ-ova Odbora za marketing, ravnatelj Carinske uprave, sugerirali su da marketing, promociju i druge usluge povjere tvrtki Fimi-Media u vlasništvu Nevenke Jurak, Barišićeve bliske prijateljice.

Sanader je naredbu izdao na sastanku u Vladi koji je održan u proljeće 2007., a na kojem je bilo 20-ak članova uprava državnih tvrtki iz redova HDZ-a, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Operativnu razradu tih poslova potom je preuzeo Mladen Barišić, koji je direktore iz javnih poduzeća pozivao na sastanak u sjedište Carinske uprave.

Fimi-Media dobivala je poslove s HAC-om, Croatia osiguranjem, Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, HEP-om. Spekulira se da bi Hrvoje Vojković, koji je prije par dana zaprijetio da će "sve reći, ako ga se bude diralo", "propjevati" o neugodnoj činjenici da je Fimi-Media bila paravan za financiranje stranke i izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na jedan od sastanaka Vojković nije bio pozvan, nego samo članovi Uprava iz redova HDZ-a. Bilo mu je čudno što je na sastanak pozvan njegov zamjenik Damir Mihanović, koji mu je kasnije prenio zahtjev premijera Sanadera i Barišića. Odlučeno je da se, iako se posao mogao povjeriti Fimi-Mediji i bez javnog natječaja, on ipak provede.

Jurak živcirala papirologija

Ukupna vrijednost posla bila je oko 15 milijuna kuna, a Nevenka Jurak nije dobila posao za cijeli iznos, nego za malo više od devet milijuna, pa nije bila zadovoljna odlukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Croatia osiguranje bilo je navodno jedina državna tvrtka koja je posao dodijelila natječajem. Jurak je, kao i u Hrvatskim autocestama, živcirala "papirologija" koju je morala predavati za posao.

Prijetnje Mihanoviću

Premijerka Kosor obustavila je poslove države s Fimi-Mediom koja je navodno samo lani s državnim tvrtkama zaključila poslova u vrijednosti od otprilike 40 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija istražuje poslovanje Fimi-Medije.

Policija istražuje tko je u dvama navratima, 12. na 13. te 13. na 14. siječnja iza ponoći po tri puta zvao na tajni kućni broj Damira Mihanovića, člana Uprave CO i zamjenika predsjednika Nadzornog odbora, te mu prijetio, piše Jutarnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201001130103006 arti-201001020173006

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike