merkel mora promijeniti svoju politiku / Poruke iz Njemačke: 'Ne ogradama i žicama na granici, one potpuno ruše europsku ideju'

Image
Foto: AP

Merkel je preko glasnogovornika vlade Steffena Seiberta poručila je da nijedna ograda ne može potpuno zaustaviti očajne ljude.I iz partnera CDU/CSU u velikoj koaliciji SPD-a kazali su da su “slobodne granice jedan od najvećih dobitaka za Europu”. Slično govore i u stranci Zelenih: “Ne ogradama i žicama na granici

21.10.2015.
9:31
AP
VOYO logo

Njemačka kancelarka Angela Merkel ima rok do početka studenoga da promijeni svoj kurs u izbjegličkoj politici, inače ćemo je prisiliti da zatvori njemačke granice, upozorili su njemačku kancelarku iz njezine vladajuće demokršćanske koalicije CDU/CSU, objavio je jučer Bild.

Vođa pokreta otpora prema kancelarki i njezinoj politici gostoprimstva prema izbjeglicama je Christian von Stetten, šef utjecajnog CDU/CSU-ova parlamentarnog kruga malih i srednjih poduzetnika (PKM).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je pokrenuo akciju i na 188 adresa članova PKM-a u Bundestagu (od ukupno 310 demokršćanskih zastupnika) poslao e-mailove za pripremu zaustavljanja vala izbjeglica ogradama i žicama. O tom prijedlogu frakcija CDU/CSU trebala bi glasovati na svom prvom sljedećem zasjedanju.Kancelarka Merkel ne želi ni čuti o promjeni svojega kursa.

Preko glasnogovornika vlade Steffena Seiberta poručila je da nijedna ograda ne može potpuno zaustaviti očajne ljude.I  iz partnera CDU/CSU u velikoj koaliciji SPD-a kazali su da su “slobodne granice jedan od najvećih dobitaka za Europu”. Slično govore i u stranci Zelenih: “Ne ogradama i žicama na granici, one potpuno ruše europsku ideju”, poručili su.     

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo