'NEMA SUVERENITETA' /

Poruka iz Sabora: 'Franjo Tuđman sigurno ne bi bio zadovoljan današnjom Hrvatskom'

Image
Foto: Pixsell, vijesti.hr

Hrvatska za svaki svoj korak pita Bruxelles ili Washington, kazao je Zekanović ocijenivši kako Tuđman sigurno nije očekivao takav odnos

10.12.2019.
12:03
Pixsell, vijesti.hr
VOYO logo

Saborski zastupnik HRAST-a HrvojeZekanović ustvrdio je u povodu 20. godišnjice smrti prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana da Tuđman danas sigurno ne bi bio zadovoljan Hrvatskom, prvenstveno odnosom Hrvatske i EU-a.

"Tuđman je prije svega bio suverenist, u svakom je govoru naglašavao suverenitet i suverenost naše domovine", kazao je Zekanović tijekom iznošenje stajališta Kluba zastupnika Hrvatskih suverenista i nezavisnih zastupnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Siguran sam da pokojni predsjednik Tuđman gleda Hrvatsku danas 2019. i odnos Hrvatske prema Bruxellesu i odnos Vlade prema Bruxellesu da ne bi bio zadovoljan. Ne bi bio zadovoljan ni odnosom aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović prema međunarodnoj politici", ustvrdio je Zekanović.

Hrvatska za svaki svoj korak pita Bruxelles ili Washington, kazao je Zekanović ocijenivši kako Tuđman sigurno nije očekivao takav odnos Hrvatske i EU "bez trunke suverenosti i suvereniteta".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U povodu Međunarodnog dana ljudskih prava i usvajanja Deklaracije o ljudskim pravima Milorad Pupovac (Klub zastupnika SDSS-a) upozorio je na nedovoljno davanje važnosti kulturi ljudskih prava, obrazovanju za ljudska prava i politici ljudskih prava u našoj zemlji.

"Sve je više onih koji različitim oblicima historijskog revizionizma omogućavaju da se stvara prostor za iste one režime iz Drugogsvjetskog rata koji su bili povod da se donese ova univerzalna deklaracija. Sve je više onih koji smatraju da su ljudi koji su činili masovne zločine za vrijeme Drugog svjetskog rata zapravo nacionalni heroji", kazao je Pupovac.

"Desetog travnja ćete u Hrvatskoj moći naći crkve u kojima će se služiti misa za Pavelića, ali 10. prosinca ćete teško naći ijednu crkvenu prostoriju u kojoj će se obilježavati Danuniverzalnihljudskihprava. Nećete, nažalost, naći niti političku prostoriju, malo stranaka, malo govornica koje će biti posvećene toj temi", dodao je Pupovac ustvrdivši kako država koja neće polaziti od temeljnih ljudskih prava teško da može imati ozbiljan prosperitetan koncept i praksu državne politike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo