FOTO: / Porsche udario radnika DIOKI-ja!

16.3.2012.
15:49
VOYO logo

U tom svom proboju ozlijedio je radnika Darka Erjaveca, kojemu je natekla noga te ga je odvezla Hitna pomoć. Porscheu je razbijeno vjetrobransko staklo i vozač je pričekao policiju kako bi se doznalo tko mu je razbio "šajbu", piše 24sata.hr.

Ovo je bila druga intervencija Hitne u petak, ali ne i posljednja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosvjednici heroji

Nešto kasnije liječnički timovi preuzeli su dvojicu radnika Diokija koji su zbog iznemoglosti prekinuli štrajk glađu. Sišli su s vrha 50-metarske platforme u Diokijevu pogonu na Žitnjaku, gdje su prosvjedovali od ponedjeljka tražeći isplatu plaća. Kolima hitne pomoći odvezeni su u bolnicu.

Spuštanje štrajkaša s platforme njihove kolege su popratile pljeskom, a direktorica Diokija u ostavci Vidonija Miletić Plukavec izjavila je da su prosvjednici heroji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadamo se da ćemo uskoro doznati da je Dioki prepoznat kao kompanija od nacionalnog interesa. Čuli smo da se odvijaju intenzivne konzultacije i nadamo se pozitivnim vijestima", kazala je Miletić Plukavec a prenosi HTV.

Ježić zaplakao?

"Na rubu smo istrebljenja i postat ćemo divlje zvijeri. Spremni smo na ekstremne stvari. Ako treba preselit ćemo se ovdje s obiteljima", rekao je Bojan Kovačić, koji je također štrajkao glađu, ali je morao odustati zbog narušenog zdravlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glađu su još štrajkaliSiniša Androlić i Krešimir Belobrk, koje je u četvrtak oko 22 sata posjetio vlasnik Robert Ježić, a Androlić navodi da je bio sućutan i da mu se čini da mu je vidio suzu u oku?!

Podsjetimo, radnici su u petak blokirali i prugu kojom u krugu tvornice prolazi teret do postrojenja drugih tvrtki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U borbi za golo preživljavanje, radnici članice DIOKI Grupe Dina petrokemije iz Omišlja najavili su napuštanje tvornice i ostavljanje bez nadzora nekoliko stotina tona otrovnih i eksplozivnih supstanci.

ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo