POPIS ŠKOLA KOJE UVODE EKSPERIMENTALNU REFORMU: / Pogledajte je li i vaša među njima

Image
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

U programu eksperimentalnog provođenja kurikularne reforme sudjelovat će 6401 osnovnoškolac te 2323 srednjoškolca.

23.3.2018.
13:50
Marko Jurinec/PIXSELL
VOYO logo

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak je u OŠ Dragutina Domjanića u Svetom Ivanu Zelini objavila popis osnovnih i srednjih škola koje će od ove jeseni sudjelovati u eksperimentalnom provođenju kurikularne reforme i ostalim aktivnostima vezanima uz program "Škola za život".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministrica je istaknula kako će škole koje su ušle u eksperimentalni program dobiti nove nastavne materijale, nastavnici će proći stručno osposobljavanje. Koliko je moguće, mjere će obuhvatiti i one škole koje su se prijavile, a nisu ušle u eksperimentalni program.

"Prijavilo se tri puta više škola nego što imamo financijskih mogućnosti prihvatiti. Škole smo odabrali na način da je pokrivena cijela Hrvatska, odnosno da iz svih županija imamo barem po dvije škole u projektu. Za projekt je osigurano 200 milijuna kuna, a same škole neće morati izdvajati dodatna sredstva" rekla je ministrica Blaženka Divjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želimo razriješiti sve dvojbe, nitko u eksperimentalnom programu neće biti sam. Svi će imati kompletnu podršku MZO-a, kako u primjeni programa, tako i u korištenju novih materijala. Za same učitelje, stručne suradnike i ravnatelje planirana je višemjesečna edukacija, vodit će je mentori zajedno s domaćim i stranim stručnjacima. Učitelje očekuju i novi metodički priručnici u digitalnom obliku, s interaktivnim sadržajima. Cilj je da učitelji u rujnu samouvjereno i kompetentno uđu u učionice", izjavila je pomoćnica ministrice Lidija Kralj.

U programu su 72 škole, 46 osnovnih i 26 srednjih s više od 8500 učenika te oko 1500 učitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popis osnovnih škola u programu

Osnovne Final by Marko Knezevic on Scribd

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popis srednjih škola u programu

Srednje Final by Marko Knezevic on Scribd

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo