BUDI MI PRIJATELJ / Pomozite u obnovi multifunkcionalne sobe za terapiju i osigurajte kvalitetniju budućnost za mališane s Goljaka

Image
Foto: RTL

Specijalna Bolnica za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama ''Goljak'' javna je ustanova u kojoj se interdisciplinarno i timski provodi dijagnostika, rehabilitacija i liječenje djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama

27.11.2023.
14:43
RTL
VOYO logo

Ovogodišnja humanitarna kampanja 'Budi mi prijatelj' se nastavlja, a jedan od projekata za koje se prikupljaju donacije je i projekt opremanja multifunkcionalne sobe na Goljaku.

Specijalna Bolnica za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama ''Goljak'' javna je ustanova u kojoj se interdisciplinarno i timski provodi dijagnostika, rehabilitacija i liječenje djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

U nju svakodnevno dolaze mališani iz svih dijelova Hrvatske, a njih oko 700 stiže na različite terapije u Dnevnu bolnicu, kao i na Odjel majka-dijete koji pruža obradu i bolnički habilitacijski tretman malenim pacijentima iz svih dijelova Lijepe Naše tijekom sedmodnevnog boravka u pratnji roditelja ili zakonskog skrbnika.

Većina terapija koju ti mališani pohađaju provodi se u prostoriji koja je trenutno u iznimno lošem stanju – neadekvatno opremljena, s lošom izolacijom i rasvjetom te vodom koja prodire kroz dotrajala ulazna vrata, zbog čega je uništen i pod sobe. Sve to onemogućuje kvalitetno i svrhovito provođenje radne terapije s pedijatrijskim pacijentima Dnevne bolnice i Odjela majka – dijete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

''Radna terapija uključuje bebe od dojenačke dobi do punoljetnosti. Ova prostorija nije adekvatna za terapiju djece, nije adekvatno opremljena, stoga bismo jako voljeli novom opremom omogućiti djeci kvalitetniju radnu terapiju i rehabilitaciju'', ističe dr. sc. Ivana Kern, ravnateljica Bolnice.

Upravo stoga, obnova i opremanje ove multifunkcionalne sobe prijeko su potrebni i od goleme važnosti jer za brojnu djecu s teškoćama u razvoju to neće značiti samo ugodniju i učinkovitiju terapiju, već o tome dugoročno ovisi i njihova budućnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

''Omogućite Luki i ostaloj djeci temelj za pravu budućnost kakvu zaslužuju'', poručila je i Ana Brdarić Boljat, ambasadorica udruge 'RTL pomaže djeci'.

I zato, priključite se ovogodišnjoj humanitarnoj kampanji ‘Budi mi prijatelj’ pozivom na humanitarni broj udruge 060 9007 (cijena poziva 0,83 EUR s PDV-om), koji je aktivan tijekom cijele godine, direktnom uplatom na donacijski žiro-račun udruge HR6724070001500331700 ili online donacijama karticom direktno putem internetske stranice Udruge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Pomozite u obnovi multifunkcionalne sobe za terapiju i osigurajte kvalitetniju budućnost za mališane s Goljaka

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo