Pomozimo im da prežive! Majka i sinčić gladuju u šupi bez prozora

Devetogodišnji dječak i mlada majka usred Splita žive u šupi od nekoliko kvadratnih metara, ispod stepenica, nemaju plahte na jedinom krevetu, gladni su i sami.

6.6.2013.
17:04
VOYO logo

Jedini prozor nema stakla pa su ih hladnoća i vjetar šibali proteklih mjeseci. Onako sami, njih dvoje, svaku večer bi se sklupčali na krevetu i tako dočekivali jutra. Nema televizije, interneta, igračaka, svih onih blagodati na koje su navikla današnja djeca.

Majka i dijete dobivaju tek 350 kuna socijalne pomoći, a s tim se malo toga može kupiti, pa bi dijete i u školu nekad išlo gladno, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boji se da će joj uzeti dijete

Majka rijetko traži pomoć Centra za socijalnu skrb jer se boji da će joj uzeti dijete. "Ako ostanem bez sina, to će biti moj kraj", ponavlja 34-godišnjakinja svojim prijateljima.

Priča ove obitelji potresla je supružnike Zorana i Sandru Erceg, Splićane koji su počeli obilaziti važne splitske adrese i moliti za pomoć za majku i dječaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poznam je kao skromnu ženu. Kada sam im danas kupio hranu, sendvič za dječaka (malo kruha, sira i salame), nisam znao koliko su gladni. Oni su bili presretni. Kad sam im kupio nakon toga cijelu kokoš, njihovoj sreći nije bilo kraja", napisao je splitski humanitarac i snimatelj Zoran Erceg na Facebooku.

Iz Centra obećali pomoć

Zoran je pokrenuo i proceduru registriranja velike humanitarne akcije pri uredu državne uprave. Kako je istaknuo, dijete je tek krenulo u život i treba mu kroz neki vid zaklade osigurati trajne prihode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Centra za socijalnu skrb kazali su, pak, da nisu znači da majka i dijete žive u tako teškim uvjetima te su obećali pomoć. Ističu i kako materijalne prilike nikada nisu bile povod za oduzimanje djeteta.

Za pomoć obitelji možete se obratiti Zoranu Ercegu putem Facebook stranice Grupa za pomoć ugroženim stanovnicima Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šaljite nam svoja zapažanja, informacije, fotografije i priče na adresu vijesti@portal.net.hr˝

Želite li da za vas potražimo odgovore stručnjaka i nadležnih institucija vezano za probleme koji vas muče, adresa za vaše upite je također vijesti@portal.net.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo