Konvoj s 11 vozila / Pomogli su kad je najpotrebnije: Njemački vatrogasci u Sisak dovezli 110 tona vatrogasne i medicinske opreme

Vatrogasci iz pokrajine Baden-Württemberg su dugogodišnji prijatelji hrvatskog vatrogastva

2.1.2021.
20:15
VOYO logo

Njemački vatrogasci iz pokrajine Baden-Württemberg u subotu su u Sisak dopremili 110 tona vatrogasne opreme, medicinske opreme i prehrambenih potrepština za u potresu stradalo područje Sisačko-moslavačke županije.

Donirana dva vozila

Konvoj s 11 vatrogasnih vozila i tri vozila njemačkog Crvenog križa dostavio je raznu vatrogasnu opremu, opremu za potrebe bolnica, sanitetski materijal, higijenske i prehrambene potrepštine. Također su donirali dva vatrogasna vozila za potrebe nastradalog područja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatrogasci iz pokrajine Baden-Württemberg su dugogodišnji prijatelji hrvatskog vatrogastva, a posebnu vezu imaju s vatrogascima Sisačko-moslavačke županije.

Zahvaljujući kontaktu između zapovjednika Gerhadra Laia i Mije Brlečića, još od Domovinskog rata njemački vatrogasci su dostavili oko 50 vozila za to područje te veliku količinu vatrogasne i ostale opreme, izvijestili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
tlo ne miruje /

Nešto poslije 19 sati: Novi potres se osjetio u Zagrebu, Petrinji, Gorici, Sisku...

Image
tlo ne miruje /

Nešto poslije 19 sati: Novi potres se osjetio u Zagrebu, Petrinji, Gorici, Sisku...

Konvoj su dočekali glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, zapovjednik VZŽ Sisačko-moslavačke Mijo Brlečić i zapovjednik sisačke Javne vatrogasne postrojbe Miroslav Golub.

"Ta oprema će pomoći našim vatrogascima na terenu, a ostali materijal će biti distribuiran drugim službama. Ovdje se pokazalo da svi vatrogasci dijele istu želju - da pomognu ljudima u nevolji", rekao je Tucaković i zahvalio na donaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatrogasna oprema će biti iskrcana u sisačkoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi, dok će ostala oprema, hrana i potrepština biti distribuirana po skladištima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo