KREŠIMIR VUKSAN / Pomoćnik direktora u HAC-u za RTL: 'Nadamo se da ćemo biti odgovorni ovih 10 dana i dobroj posezoni'

Pojačan promet je na svim autocestama, kao i na graničnim prijelazima

29.8.2020.
19:20
VOYO logo

Iako je većina zemalja iz okruženja Hrvatsku stavila na crvenu listu i njihovi će državljani i državljanke pri povratku morati imati PCR test ne stariji od 48 sati ili biti u 14 dnevnoj karanteni, no to ipak nije spriječilo mnoge da i dalje dolaze na odmor u Hrvatsku.

Image
nisu svi pobjegli /

Počeo zadnji vikend korona-sezone: U Hrvatskoj boravi gotovo pola mlijuna turista, neki su gradovi šampioni

Image
nisu svi pobjegli /

Počeo zadnji vikend korona-sezone: U Hrvatskoj boravi gotovo pola mlijuna turista, neki su gradovi šampioni

Među zemljama koje Hrvatsku još uvijek drže na zelenoj listi su i Poljska, Češka, Švicarska i BiH pa se bilježi povećan ulazak putnika upravo iz tih zemalja. Naravno tu su i naši najvjerniji gosti Nijemci koji su kao i Belgijanci crvenom bojom označili samo dvije dalmatinske županije, Splitsko dalmatinsku i Šibensko kninsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Mi očekujemo tijekom cijeloga dana da će promet biti pojačan. Autocestom A1, Istarskim ipsilonom i autocestom Bregana Lipovac. Čekanja su zasad od pola sata do 45 minuta prema našim informacijama i prema informacijama susjednih zemalja Slovenije, BiH i Mađarske. Zabilježen je i pojačan ulaz što je dosta iznenađujuće s obzirom na situaciju, što je dobro i pozitivno. Čekanja su oko pola sata na samom ulasku što se tiče Mađarske i Slovenije'', kazala je Ivana Mišlov iz HAK-a.

''Bilježimo 70 prometa i prihoda u odnosu na prošlu godinu čime smo jako zadovoljni'', kazao je Krešimir Vuksan, pomoćnik direktora za naplatu u HAC-u u razgovoru s RTL-ovim reporterom Ivanom Žadom: ''Odmah nakon što je koronakriza nastupila donijeli smo plan štednje - 64 milijuna kuna operativnih troškova smo smanjili i negdje od 2017. do kraja ove godine imamo u planu smanjiti broj zaposlenih za 500''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podizanja cijena autocestarina ove godine nije bilo, ukinuta je naplata mostarine za Krk, produžen je sezonski popust za ENC ... sve je to kao svojevrsna pomoć građanima i gospodarstvu, a Vuksan je kazao kako se nada da ćemo još malo izdržati: ''Nadamo se da ćemo biti odgovorni ovih 10 dana pa da brojke zaraženih neće rasti i nadamo se dobroj posezoni''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo