Pomoćnica ministra skrivila nesreću i nije zvala policiju

Sanja Čanković, koja je imenovana pomoćnicom za pravne poslove ministra policije Ranka Ostojića, na Staru godinu 2002. skrivila je službenim vozilom prometnu nesreću.

30.12.2011.
10:37
VOYO logo

Na prvoj sjednici Vlade smijenjen je ravnatelj policije Oliver Grbić. U Grbićevu mandatu policija je, podsjetimo, podigla kaznene prijave protiv trojice SDP-ovih gradonačelnika - Tonina Picule (Velika Gorica), Zvonimira Mršića (Koprivnica) i Vojka Obersnela (Rijeka). Dok su protiv Picule i Mršića tužitelji prijave odbacili još prije godinu dana, prijavu za Riječke tržnice, kojom se kompromitiralo i Slavka Linića, Državno odvjetništvo odbacilo je neposredno prije izbora. Novog ravnatelja policija će dobiti tek nakon što se raspiše i provede natječaj. Dotad će prvi policajac biti zamjenik ravnatelja Dražen Vitez, a Grbić će, priopćili su iz MUP-a, biti raspoređen na druge policijske poslove sukladno zakonu.

HDZ je smijenio i degradirao

Ministar Ranko Ostojić nije imenovao svog zamjenika, ali je Vlada imenovala Sanju Čanković njegovom pomoćnicom za pravne poslove. Čanković je bila načelnica Uprave pravnih i kadrovskih poslova u MUP-u za mandata koalicijske Vlade Ivice Račana, u vrijeme kada je Ostojić bio ravnatelj policije. Smijenjena je odmah nakon što je HDZ osvojio vlast te je degradirana na najniže policijske poslove, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Formalni povod za njezinu profesionalnu eutanaziju bila je prometna nesreća koju je na Staru godinu 2002. skrivila sa službenim vozilom. Posljedica je bila materijalna šteta, no Čanković je učinila propust jer nije pozvala prometnu policija na očevid. Protiv nje su bili pokretani stegovni i kazneni postupci, ali je na kraju oslobođena svih optužbi. Za prometnu nesreću kažnjena je prekršajno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo