POLITIČKI ANALITIČARI KOMENTIRAJU REZULTATE: / 'Milanović je intelektualac među neintelektualcima, Kolindi se rugao'

Image
Foto: Pixsell

'HDZ se mora skockat'

5.1.2020.
19:38
Pixsell
VOYO logo

Predsjedničke izbore na RTL-u komentiraju analitičari Krešimir Macan, Nino Raspudić i Žarko Puhovski.

Nakon izlaznih anketa prema kojima Zoran Milanović debelo vodi aktualnu predsjednicu, analitičari navode kako je vrijeme da se HDZ zabrine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HDZ se mora skockat, što će u Slavoniji. Moraju razmišljat s kime će tamo formirati vlast, brzo dolaze parlamentarni izbori. Ega mora staviti na kup i vidjet tko će ga sve podržati", rekao je Krešimir Macan.

"Ja mislim da nisu puno djelovala ta sučeljavanja. SDP je bio jači jer HDZ-ova stranačka mašinerija nije funkcionirala. A SDP-ova mašinerija je išla za Milanovićem", rekao je Puhovski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ona je bila lutka kojom je netko manipulirao'

"Milanović je intelektualac među neintelektualcima. Kolinda Grabar Kitarović je deset puta više tvrdila od njega, a on joj se rugao", rekao je Puhovski. "Ona je bila na nivou političke ekonomije 16. stoljeća, lutka kojom je netko manipulirao", dodao je Puhovski.

Nino Raspudić rekao je kako je bilo previše sučeljavanja. "Zanimljiva dramaturgija sučeljavanja jedan na jedan i narcizam birača kojima se kandidati pokušavaju svidjeti. Na koncu je bilo i previše sučeljavanja", rekao je. "Ovo više nije crni labud, nego jato crnih labudova te smatra da su birači kaznili Andreja Plenkovića što je HDZ usmjerio prelijevo", rekao je Raspudić koji misli kako je njezin problem dublji i nalazi se u razvodu aktualnog vodstva stranke i tradicionalnog biračkog tijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskoro opširnije...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo