Politička elita okupila se u Okučanima

Budnicom u izvedbi Orkestra Hrvatske vojske,te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Središnjeg križa u Spomen-parku hrvatskim vitezovima u Okučanima je počelo obilježavanje 15.

1.5.2010.
12:52
VOYO logo

Vijence su položili i svijeće zapalili predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić i predsjednica Vlade Jadranka Kosor.

Počast poginulima za domovinu odala su i izaslanstva Oružanih snaga RH na čelu s načelnikom Glavnog stožera OSRH generalom-zbora Josipom Lucićem, Ravnateljstva policije na čelu s glavnim ravnateljem Oliverom Grbićem, županijski i općinski dužnosnici, izaslanstva udruga proisteklih iz Domovinskog rata te obitelji poginulih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U saborskome izaslanstvu su i potpredsjednici parlamenta Vladimir Šeks i Ivan Jarnjak te više zastupnika, a u izaslanstvu Vlade njezini potpredsjednici Ivan Šuker i Božo Pankretić kao i više ministara.

Na stadionu NK Psunj slijedi središnja svečanost na kojoj će se nazočnima obratiti predsjednik Republike Josipović, predsjednik Sabora Bebić te predsjednica Vlade Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slijedi misa zadušnica za sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata u crkvi Svetog Vida.

Sudionici svečanosti mogu obići i Taktičko-tehnički zbor i info štandove MORH-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vojno-redarstvena akcija 'Bljesak' počela je 1. svibnja 1995. u 5.30 sati i u njoj su hrvatske snage oslobodile zapadnu Slavoniju.

U akciji je sudjelovalo oko 16 tisuća hrvatskih vojnika i policajaca. Poginula su 42 branitelja, a 162 su ranjena. U nešto više od 30 sati hrvatske su snage oslobodile 800 četvornih kilometara i uspostavile nadzor nad auto-cestom Zagreb-Lipovac te nad željezničkom prugom prema istočnoj Slavoniji, nakon čega je počeo proces povratka hrvatskog suvereniteta u okvire međunarodno priznatih granica Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201004300434006

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo