Na stranicama Grada / Policija potvrdila! Istražujemo vukovarskog gradonačelnika i sporne snimke djece

Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Javno je prozvao učenike koji su tijekom nogometne utakmice ostali sjediti kada je svirala himna RH

22.1.2019.
12:30
Dubravka Petric/PIXSELL
VOYO logo

PU vukovarsko-srijemska u koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvom utvrđuje sve okolnosti vezano uz objavljivanje sporne video-snimke na službenim stranicama Grada Vukovara, javila je policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava javno je prozvao učenike koji su tijekom nogometne utakmice ostali sjediti kada je svirala himna RH. 

"Hoćemo li mi danas, 27 godina nakon toga šutjeti na činjenicu da učenici koji školu pohađaju na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu sjede na istu tu himnu", zapitao je Penava prošlog tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Između ostalog, Penava je prozvao učenike Tehničke škole u Vukovaru koji pohađaju nastavu na srpskom jeziku jer na nogometnoj utakmici finala Kupa Vukovara između NK-a Vuteks Sloga Vukovar i HNK-a Vukovar ‘91., odigranoj prošle godine, nisu ustali dok je bila intonirana hrvatska himna. Također je gradskim web stranicama objavio snimku na kojoj se to vidi.

Image
Foto: Vijesti.hr

Nekoliko dana nakon toga u Vukovaru se dogodio incident u kojem je napadnut jedan od učenika. Uskoro je uslijedila objava predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca koji je kazao da će zbog sukoba učenika u Vukovaru, koji se dogodio nakon Penavine objave, prijaviti gradonačelnika tog grada, dok Penava Pupovca da potiče velikosrpsku politiku u Hrvatskoj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo