DAN poslije / Policija o napadima na novinare: Pregledavamo snimke kako bismo našli napadače, ali i organizatore prosvjeda

Image
Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Načelnik Sektora policije Policijske uprave zagrebačke Davor Posilović pozvao je sve koji imaju informaciju više vezano za napade da se jave. Policija provjerava tko je prosvjed organizirao

21.11.2021.
13:53
Sandra Šimunović/Pixsell
VOYO logo

Načelnik Sektora policije Policijske uprave zagrebačke Davor Posilović izjavio je u nedjelju da policija intenzivno traga za organizatorima jučerašnjeg neprijavljenog prosvjeda protiv Covid potvrda u Zagrebu, i za osobama koje su napale novinara RTL-a Gorana Latkovića

“U tijeku su intenzivne mjere s ciljem da se potencijalni organizator ili više njih, na neki način kriminalistički obradi i da se podigne optužni prijedlog”, izjavio je Posilović novinarima ispred Policijske uprave zagrebačke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je da je jučerašnji prosvjed protiv Covid potvrda prošao u “sigurnosno zadovoljavajućim uvjetima.

Međutim, Posilović ističe kako je činjenicom da prosvjed nije bio prijavio, čime je prekršen Zakon o javnom okupljanju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Na prosvjedu nije bilo niti redara, u manjem dijelu na prosvjedu su korištena pirotehnička sredstva, a prekršena je i Odluka o ograničavanju javnih okupljanja”, istaknuo je načelnik.

Izvijestio je da je policija zaprimila kaznenu prijavu zbog verbalnog i tjelesnog napada na novinara Latkovića. U cilju pronalaska napadača, policija će pregledati svoje snimke događaja, kao i snimke kamera Grada Zagreba i obaviti razgovore s očevicima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U Stalnom smo kontaktu s Hrvatskim novinarskim društvom i drugim strukovnim udrugama. Ako se raspolaže s dodatnim informacijama oko napada na novinara ili drugih eventualnih napada, pozivamo da se prijave policiji”, poručio je Posilović. Dodao je da policiji zasad nisu prijavljeni eventualni drugi napadi na novinare. 

Na Prisavlju ispred HRT-a policija nije, rekao je, intervenirala. Ipak, istaknuo je da su ranije imali saznanja o mogućnosti da se dio prosvjednika uputi na tu lokaciju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrdio je da su sudionici prosvjednog skupa  na Trgu bana Jelačića zapalili zastavu Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i da policija radi izvide vezano i uz to.

“Događaj je dokumentiran fotografijom i videom, izvidi su u tijeku”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo