SRAMOTNI INCIDENT NA ZAGREBAČKOJ TRŽNICI: / 'Naranče su za tebe 30 kuna! Mrš, je*** ti mater, ubit ću te!'

Image
Foto: Ilustracija, Tomislav Miletic/PIXSELL

Sudionike napada primirili su građani, nakon čega je napadnuta žena zatražila pomoć u KBC-u Zagreb

9.2.2018.
14:54
Ilustracija, Tomislav Miletic/PIXSELL
VOYO logo

Dvoje prodavača sa zagrebačke tržnice Kvatrić policija je prijavila za prijetnje i pokušaj teškog ozljeđivanja, zbog boje kože, državljanke Jemena, što se tretira kao zločin iz mržnje, a prema neslužbenim podacima napad je izbio nakon što je žrtva prigovorila zbog visoke cijene naranči.

Državljanka Jemena s prijavljenim boravištem i statusom stranca u Zagrebu, prema neslužbenim podacima, htjela je kupiti naranče na tržnici u Šubićevoj ulici, a nakon što je zbog previsoke cijene prigovorila prodavaču koji je od nje za kilogram tražio 30 kuna, prodavač ju je počeo vrijeđati zbog boje kože i nazivati je pogrdnim imenima te joj prijetiti usmrćenjem. U napad se potom uključila prodavačica koja je žrtvu vukla za kosu i vrijeđala je također zbog boje kože.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odi mrš, je*** ti mater, nemoj dolaziti tu na tržnicu. Vi ste ciganka! Ako te negdje vidim mogu te ubiti", vikao je prodavač, prenosi Jutarnji.

Sudionike napada primirili su građani, nakon čega je napadnuta žena zatražila pomoć u KBC-u Zagreb, gdje su liječnici utvrdili lakše ozljede ruku i glave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napad se dogodio 6. veljače, oko 15.40 sati, na tržnici u Šubićevoj ulici, izvijestila je zagrebačka policija navodeći da je muškarac vrijeđao državljanku Jemena zbog boje kože i prijetio joj usmrćivanjem, nakon čega se u napad uključila 39-godišnjakinja koja je i fizički napala ženu.

Osumnjičenog 41-godišnjaka policija tereti za prijetnju, a 39-godišnjakinju za pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede, sve u svezi zločina iz mržnje. Jutarnji piše da su prodavači u braku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napadnuta Jemenka prema pisanju medija godinama s obitelji živi i radi u Zagrebu i Hrvatsku doživljava svojom domovinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo