Policija istražuje je li Kerum kriv za stanje u Splitu

Nakon nekoliko burnih dana u splitskom kraju i prozivki gradskih vlasti zbog zakašnjelih reakcija na snježnu situaciju koja je zadesila dalmatinsku metropolu, reagirali su policija i tužiteljstvo.

9.2.2012.
15:45
VOYO logo

Snijeg je u Splitu počeo padati prošlog tjedna, a tek jučer su očišćene sve javne površine i prometnice. Rezultat zakašnjele reakcije brojni su lomovi građana na zaleđenim ulicama, ali drugi problemi vezani za normalno funkcioniranje grada.

Iako su se gradski čelnici ovih dana pokušavali obraniti od brojnih prozivki tamošnje oporbe, ali i osuda Splićana, njihova moguća krivica za stanje u Splitu pobudila je i zanimanje policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon nekoliko burnih dana u splitskom kraju i prozivki gradskih vlasti zbog zakašnjelih reakcija na snježnu situaciju koja je zadesila dalmatinsku metropolu, reagirali su policija i tužiteljstvo. Zbog stanja u Splitu ispituju potencijalnu kaznenu odgovornost čelnika Grada. Naime, policija i tužiteljstvo ispituju potencijalnu kaznenu odgovornost čelnika grada Splita zbog nepoduzimanja potrebnih radnji da bi grad normalno funkcionirao u snježnoj situaciji koja je zadesila grad, piše Novi list.

775 pacijenata u KBC-u Split

Podsjetimo, Željko Kerum je nakon prvog snježnog pokrivača u dalmatinskoj metropoli proglasio i "snježni dan" te zaposlenicima u gradskoj administraciji omogućio da na račun toga ne rade. No, dok su neki gradonačelniku bili zahvalni na slobodnom danu, drugi su se suočavali s raznim problemima. Tako je primjerice na hitnom kirurškom odjelu splitskoga Kliničkoga bolničkog centra od petka do srijede popodne primljeno 775 pacijenata ozlijeđenih u padu na snijegu ili poledici, među kojima je 90 djece, te 25 neurokirurških pacijenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201012070191004-Vrijeme

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo