POLICIJA CIJELE ZEMLJE SUTRA U VELIKOJ AKCIJI: /

Bit će je posvuda, kontrolirat će vozače. Evo što će provjeravati

Image
Foto: Pixsell

Zbog obuhvaćanja što većeg broja punktova, lokacije nadzora mijenjat će se svakih dva do tri sata

2.4.2019.
10:14
Pixsell
VOYO logo

Vozači diljem Hrvatske sutra bi trebali biti na oprezu i posebno paziti na svoje brzinomjere, budući da policija ima akciju cjelodnevnog nadzora brzine vozila.

"I ove godine, temeljem Plana organizacije TISPOL- mreže prometnih policija država Europe, održat će se 24-satni nadzor brzine na području cijele Republike Hrvatske i u više od 20 država članica TISPOL-a", objavilo je Ravnateljstvo policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nepilagođena brzina uzrok polovice nesreća

Akciji je cilj pridonijeti smanjenju stradavanja i povećanju svijesti vozača o nepotrebnom i opasnom prekoračenju zakonskih ograničenja te brzini neprilagođenoj uvjetima na cesti, objašnjavaju u policiji.

Prema statističkim pokazateljima za 2018. godinu, od ukupno 317 poginulih osoba u prometnim nesrećama njih 158, odnosno 49,8 posto poginulo je zbog nepropisne i neprilagođene brzine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policajci na brojnim lokacijama

Nadzor počinje od ponoći i traje do ponoći 3. travnja na području svih policijskih uprava. Akcija je već najavljena na web stranicama svih Policijskih uprava, a građanima je ponuđena mogućnost da predlože lokacije za mjerenje brzine. Osim toga, građani i predstavnici medija mogu nazočiti provođenju nadzora, za što se trebaju unaprijed javiti policijskoj upravi na svom području.

Policija će kontrolirati brzinu na velikom broju lokacija, u naseljenim mjestima, izvan naselja i na autocestama. Pritom će se koristiti svim raspoloživim uređajima, a u provedbu će biti uključen maksimalan broj policijskih službenika.

Zbog obuhvaćanja što većeg broja punktova, lokacije nadzora mijenjat će se svakih dva do tri sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo