Polančecova pisma su politička bomba

16.10.2010.
22:57
VOYO logo

Na upit koje će posljedice za državu imati pismo Damira Polančeca, Ivo Josipović je u Dnevniku Nove TV rekao kako će zasigurno otvoriti pitanje rasprave odgovornosti, u prvom redu političke, ali smatra to normalnim dijelom demokratskog života.

Na novinarsko pitanje zabrinjava li ga što je Polančec u tim razgovorima, kako navodi u izjavi, od HDZ-ovih dužnosnika dobio sugestije, poput 'spominji Sanadera', predsjednik Josipović je rekao da - ako je to točno - to ima vrlo ozbiljne političke konotacije u smislu političkog utjecaja na pravosuđe. Smatra da je slučaj objavljivanja pisma političko pitanje, a hoće li dobiti pravosudnu dimenziju treba vidjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan je li bilo pametno ljudima iz vlasti da se susreću s Polančecom, Josipović je rekao da takve susrete treba s velikim oprezom održavati. Kazao je da od njega ni Polančec ni bivši premijer Ivo Sanader nisu tražili da ih primi.

Nije želio govoriti o kaznenoj odgovornosti Sanadera, ustvrdivši da je to stvar pravosuđa ako bude postupka, i stvar glasača ako bude novih izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'I da Vlada padne, to je normalan dio političkog života'

Osvrnuvši se na, kako ih je nazvao "kalkulacije" o tome hoće li Vlada pasti, Josipović je rekao da je to dio parlamentarne situacije.

"Ako Vlada i padne, sada o tome ne govore u prilog odnosi u parlamentu, ali čak i kada bi se to dogodilo mislim da to treba shvatiti kao normalni dio političkog života, i to ne bi bila izvanredna situacija zbog koje bi dovodili u pitanje hrvatski put u EU i napredak na različitim područjima", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezano uz parlamentarne izbore, Josipović je rekao da su izbori normalni demokratski proces i ne bi smjeli zaustaviti zemlju. "Pitanje redovitih ili izvanrednih izbora u prvom redu ovisi o parlamentarnoj situaciji i to ne treba zaboraviti", naglasio je predsjednik Josipović.

Drago mu je, kaže, što pravosuđe bez obzira na stranačku pripadnost reagira prema svakome prema kome postoji sumnja da je počinio kazneno djelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201010160260006

arti-201010160119006

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201010160084006

arti-201010160171006

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201010150798006

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo