smrtno stradao 40-godišnjak / Pokrenuta je istraga protiv Marija Banožića zbog prometne nesreće kod Vinkovaca

Image
Foto: Vinkulja/Armin Durgut/PIXSELL

U toj nesreći smrtno je stradao 40-godišnjak koji je bio u drugom automobilu, dok je Banožić bio teško ozlijeđen

5.1.2024.
14:37
Vinkulja/Armin Durgut/PIXSELL
VOYO logo

Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima oglasilo se o prometnoj nesreći Marija Banožića, bivšeg ministra obrane, koju je izazvao sredinom studenoga. U toj nesreći smrtno je stradao 40-godišnjak koji je bio u drugom automobilu, dok je Banožić bio teško ozlijeđen.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1979.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 1., 2., i 6. Kaznenog zakona, a navedeno je rješenje 22. prosinca 2023. upućeno okrivljeniku te je 2. siječnja 2024. zaprimljena potvrda da ga je okrivljenik uredno zaprimio slijedom čega su se stekli uvjeti za objavu priopćenja, s obzirom na više zaprimljenih upita novinara", stoji u priopćenju.

Image
SUDAR BIVŠEG MINISTRA /

Je li bilo propusta i zataškavanja nakon Banožićeve prometne nesreće? Javnost i dalje čeka neke ključne odgovore

Image
SUDAR BIVŠEG MINISTRA /

Je li bilo propusta i zataškavanja nakon Banožićeve prometne nesreće? Javnost i dalje čeka neke ključne odgovore

"Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 44-godišnjak 11. studenoga 2023., oko 6.10 sati kod Vinkovaca, upravljao osobnim automobilom marke Nissan lijevom prometnom trakom II. dionice državne ceste broj 55 u smjeru Županje, protivno odredbama čl. 46. st. 1., 51. st. 1. i čl. 70. st. 1. toč. 4. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, lakomisleno smatrajući da do štetnih posljedica neće doći. Osnovano se sumnja da je uslijed brzine neprilagođene osobini ceste, zavoju u desno te smanjenoj vidljivosti zbog magle i preglednosti uslijed skupa vozila počeo pretjecanje skupa vozila (tegljač s priključnim vozilom) ne vodeći računa da bi ovu radnju mogao sigurno izvesti te nije obratio pozornost na druga vozila na kolniku. Uslijed navedenog je došlo do udara osobnog vozila u prednji dio teretnog vozila koje se kretalo iz suprotnog smjera te je 40-godišnji vozač tog teretnog (kombi) vozila preminuo na mjestu nesreće zbog zadobivenih višestrukih ozljeda", izvijestili su iz Općinskog državnog odvjetništva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima provest će tijekom istrage dokazne radnje ispitivanja svjedoka i provesti potrebna vještačenja", napisali su.

POGLEDAJTE VIDEO: Što se sve Banožiću stavlja na teret? Odvjetnik: 'Očito se išlo s blažim oblikom krivnje. Na temelju čega?'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo