humanitarna akcija / Pokrenuta je globalna kampanja skupljanja novca za obnovu Petrove i Rebra! 'Svaki euro je bitan!'

Image
Foto: Screenshot/gofundme

Želja je da ljudi doniraju koliko mogu kako bi se novci dali direktno bolnicama za obnovu

24.3.2020.
14:30
Screenshot/gofundme
VOYO logo

Potres koji je u nedelju šokirao Zagrepčane, neke je potaknuo i na akciju, posebno nakon što su se svim medijima i društvenim mrežama prošile slike majki s bebama koje su brzinski u pidžama i ogrtačima istrčale iz Petrove. Ivan Milković, direktor SALES PERITIAS grupe, jedan od pokretača akcije, odmah u nedelju ujutro odlučio je pomoći prikupiti novac za obnovu rodilišta u Petrovoj i KBC-a Zagreb.

Milijun dolara za bolnice

Sa željom da se prikupi milijun dolara za obnovu bolnica koje su oštećene u potresu se pokrenula svjetska kampanja prikupljanja novca preko platforme GoFundMe. Sve je organizirano zajedno sa neprofitnom organizacijom ACAP - Association of Croatian American Professionals Foundation. U nju su se već uključili hrvatski košarkaš Rok Stipčević, slovenski košarkaš Saša Vujačić, bivši NBA prvak s LA Lakersima, kao i naš reprezentativac Dario Šarić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Moram pohvaliti Darija Šarića, on sada pokušava okupiti reprezentativce za ovu akciju'', kazao je Milković za portal Vijesti.hr. 

Cilj je skupiti milijun dolara za Petrovu i Rebro. Akcija je pokrenuta u okviru globalne grupe ACTAI. Riječ je o svjetskoj grupaciji koja okuplja inovatore, tehnologe, sportaše i aktiviste, a mreža doseže sve do poznatih imena poput do Richarda Bransona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izuzetno osoblje

Ivan Milković nije ni sekunde dvojio treba li u ovu akciju krenuti jer su mu se u rodilištu u Petrovoj, kako kaže, rodila djeca i svo osoblje je uvijek bilo izuzetno.

''Stupio sam u kontakt s premarijusom Milivojem Novakom, pomoćnikom ravnatelja u KBC-u Zagreb. Smatramo kako bolnice mogu primiti novac, no još se sve mora provjeriti sa ministrom Berošem. Iz bolnice su oduševljeni našom akcijom'', rekao je Milković. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubrzo nakon potresa kontaktirao je prijateljicu Mirjanu u San Franciscu koja je otvorila akciju Croatia Earthquake Fund - Zagreb Hospitals na kojoj se prikuplja novac. U trenutku pisanja ovog članka, prikupljeno je 10.150 dolara.

''Prema pravilima GoFundMe, prvo smo stavili cilj od 200 tisuća dolara, no naš krajnji cilj je sakupiti milijun dolara. Cilj je kroz dvadesetak dana prikupiti sav potreban novac. Mirjana radi u Americi dok mi spavamo, a ja sam zadužen za Europu. Pokriveni smo cijelo vrijeme'', objasnio je organizator. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uspjeli su stupiti i u kontakt sa izbornikom nogometne reprezentacije Zlatkom Dalićem i nogometašem Ivanom Perišićem koji su obećali o dobrotvornoj akciji napisati nešto na svojim društvenim mrežama.

''Svaki euro je bitan!'', zaključio je Milković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donacije se primaju ovdje.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo