Doznajemo / Pokrenut postupak protiv glavnog inspektora u MORH-u. Primao regres i božićnicu, a nije smio?

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Prema podacima iz imovinske kartice Drago Matanović prima plaću od 27.911,62 kuna, a od ostalih prihoda tu je i božićnica od 1750 kuna, regres od 1500 kuna te dodatnih 220,49 kuna mjesečno od ostalih primitaka

22.7.2023.
12:46
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

Donesena je odluka o pokretanju postupka protiv Drage Matanovića, glavnog inspektora obrane u Ministarstvu obrane, doznaje Danas.hr.

Naime, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa donijelo je odluku o pokretanju postupka zbog moguće povrede Zakona o sprječavanju sukoba interesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postupak se pokreće zbog primanja dodatnih naknada (božićnica, regres, jubilarna nagrada) uz plaću za obnašanje dužnosti.

Image
BOV PATRIA /

U petrinjskoj vojarni oštećen najmoderniji vojni sustav! MORH za Danas.hr o samom incidentu

Image
BOV PATRIA /

U petrinjskoj vojarni oštećen najmoderniji vojni sustav! MORH za Danas.hr o samom incidentu

Prema posljednjem izvješću imovinske kartice, Matanović za svoj posao prima plaću od 27.911,62 kuna, a upisani su i ostali prihodi i to 220,49 kuna koje Matanović mjesečno dobije od primitaka koji se ne smatraju dohotkom i primitaka na koje se ne plaća porez na dohodak, božićnica od 1750 kuna i regres od 1500 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matanovićeva supruga zaposlena je u tvrtki HEP - ODS d.o.o., te radi za plaću od 19.370,36 kuna. Ona još od imovine i imovinskih prava primi mjesečnu naknadu od 2600 kuna. I kod nje je upisana božićnica od 2500 kuna i regres od 2500 kuna.

Pored toga, bračni par Matanović vlasnici su i kuće s okućnicom u Sisku te dva stana u Zagrebu. Sam Matanović vlasnik je i dva automobila - Nissan Qashqaia i BMW-a X5, te broda FLYER 701 BE. Uz to sve, uspio je uštedjeti i 14.500,00 eura i to od primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada, prodajom imovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Dok HV slavi rođendan, u MORH-u nema razloga za slavlje: Oni vode pravosudnu bitku s Brodosplitom

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo