'osjeća se nemoć' / Pokreće li se napokon, nakon godinu dana muke, pitanje stanja Hrvatskih studija u Saboru? Glasovac: 'Ne mogu ostati gluha na alarmantne poruke'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ponovno se morala istaknuti nevjerojatna činjenica da 1.500 studenata i nekoliko stotina nastavnika Hrvatskih Studija imaju nereguliran pravni status te što odlaze najperspektivniji nastavnici

25.1.2018.
10:26
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Danas se nastavila 7. sjednica Hrvatskog saborua u kojemu se trebalo raspravljati o izmjenama i dopunama zakona o obrani te o službi u Oružanim snagama RH. Odbor za Ustav i Poslovnik očitovat će se o planiranim izmjenama saborskog Poslovnika i o nacrtu Kodeksa o etičkom djelovanju zastupnika, te rasporediti sredstva za redovan rad političkih stranaka i nezavisnih zastupnika. 

Sjednica je, kao i inače, započela zahtjevima za stankom, a tiče se "aktualne političke situacije". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako se, napokon, pokrenula tematika Hrvatskih studija i svih nezakonitosti koje se ondje odvijaju. Sabina Glasovac je u ime SDP-a upozorila na "kaotičnu situaciju na Hrvatskim studijima" koja traje već godinu dana, a intenzivirala se u posljednjih nekoliko mjeseci. 

''Uz dužno poštovanje autonomiji sveučilišta, ne mogu ostati gluha na mailove, poruke, pozive koje mi upućuju studenti i zaposlenici Hrvatskih Studija koji ukazuju da je situacija alarmantna. Obraćali su se ministrici, rektoru, premijeru, ali nisu dobili odgovor'', rekla je Glasnovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovno se morala istaknuti nevjerojatna činjenica da 1.500 studenata i nekoliko stotina nastavnika Hrvatskih Studija imaju nereguliran pravni status, što odlaze najperspektivniji nastavnici, opada interes za upis određenih programa, sudbina im je neizvjesna, osjeća se nemoć znanstveno nastavnog vijeća koji nemaju mogućnost formiranja postupaka koji se tiču daljnjih zbivanja na Hrvatskim studijima nego su sve preuzela privremena tijela.

''Privremena uprava nije napravila ništa da regulira status, ali su raspisali su najviše radnih mjesta na nekoj visoobrazovnoj ustanovi u Hrvatskoj'', rekla je Glasovac kojoj je predsjedavajući Gordan Jandroković isključio mikrofon jer je premašila vrijeme predviđeno za obrazlaganje zahtjeva za stankom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo