budi mi prijatelj / Pokažite veliko srce i pomozite nam u opremanju igrališta za djecu s teškoćama u razvoju iz Petrinje!

Image
Foto: RTL

Za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom sport ima iznimnu važnost jer njima je sustavna rehabilitacija neophodna za očuvanje elementarne fizičke kondicije i pokretljivosti

16.12.2022.
13:24
RTL
VOYO logo

Humanitarna kampanja „Budi mi prijatelj“ u punom je jeku, a jedan od ovogodišnjih projekata je i onaj u Udruzi osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije (UOSI SMŽ) iz Petrinje.

U selu Hrastovica nadomak Petrinje Udruga ima centar u kojem provodi pripremu za obrazovni sustav za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom, a kako bi svojim malenim korisnicima osigurali još kvalitetnije usluge, za njihovo trenutno potpuno prazno igralište potrebno je nabaviti vanjske sprave za vježbanje te antitraumatsku podlogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom sport ima iznimnu važnost jer njima je sustavna rehabilitacija neophodna za očuvanje elementarne fizičke kondicije i pokretljivosti, a sport i rekreacija za neke od njih mogu biti i jedan od rijetkih, ponekad čak i jedini način ostvarenja integracije u društvo s djecom i mladima urednog razvoja.

''Jednim ovakvim igralištem mi bismo imali dvostruku dobit… S jedne strane bismo spriječili socijalnu isključenost djece s teškoćama u razvoju, a s druge strane djeca iz Područne škole Hrastovica dobit će također dodatni sadržaj gdje će moći provoditi svoje slobodno vrijeme, a samim time bit će i jača socijalna integracija'', ističe Snježana Tomašević, izvršna direktorica Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Realizacijom ovog projekta korisnici Udruge dobili bi ne samo poligon za igru, vježbanje i razvijanje svojih motoričkih vještina, već bi nova oprema doprinijela i kvalitetnom provođenju slobodnog vremena, stjecanju novih znanja i kompetencija kroz nove sportske aktivnosti.

''Sven jako voli doći ovdje. Djeca se ovdje igraju, razvijaju motoričke i senzorne mogućnosti i jako bi im koristilo da dobiju igralište na kojem bi se zajedno igrali i uživali skupa'', ističe Gordana Gojsević Marić, mama jednog od korisnika Udruge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bavljenje sportom i rekreacija ne smiju biti povlastica, već pravo dostupno svima!

I zato još jednom pokažite svoje veliko srce i priključite se kampanji pozivom na broj 060 9007 (cijena poziva je 6,25 kn / 0,83 EUR s PDV-om), direktnom uplatom na donacijski žiro-račun Udruge ili uplatom kreditnom karticom putem internetske stranice Udruge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo