Pohvalila se da je uštedjela tvrtki novac varajući državu

Porezna uprava prošlog je tjedna primila prijavu protiv jedne tvrtke zbog utaje poreza i doprinosa na plaće.

27.4.2012.
11:03
VOYO logo

Naime, Porezna uprava prošlog je tjedna primila prijavu protiv tvrtke FIO&D, koja upravlja hotelom Croatia u Dugoj uvali. Uz prijavu priloženi su i brojni dokumenti, koje su prikupili zaposlenici hotela koji zbog straha od direktora tvrtke Dragana Boljata žele ostati anonimni, a koji dokazuju kako je sporna tvrtka od 2008. do 2011. godine vodila evidenciju o isplatama jednog dijela plaće radnicima na račun te o drugom dijelu na ruke.

U prijavu je uvršten i interni dokument kojim referentica financija i računovodstva upravi opisuje svoje radno mjesto pa uz standardne poslove objašnjava da je "zbog njena doprinosa u teškoj sezoni napravljena ušteda na prijavi radnika samo u doprinosima", otkriva Večernji list. Opisuje kako radnike prijavljuje tek nakon 20 dana rada te kako se dio plaće isplaćuje na račun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dva mjeseca 'uštedjela' 68.272,13 kuna

"Samo na prijavama u svibnju i lipnju ušteđeno je 68.272,13 kuna. Plus ako računamo da prijavljujemo ljude na minimalnu satnicu. To nije potrebno ni računati", napisala je referentica novom direktoru.

Tako je utajama poreza i doprinosa na plaće državni proračun od 2008. do 2011. oštećen za više od četiri milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boljat: Zašto uopće pišete o svemu?

Direktor tvrtke FIO&D Dragan Boljat rekao je da nije znao za ovu prijavu Poreznoj upravi i kako on uredno plaća i prijavljuje sve zaposlenike. No, nije dozvolio razgovor s referenticom čiji dopis posjeduje Večernjak, te je rekao da ne vidi razlog za to te pitao zašto se uopće piše o svemu.

Inače, zbog hotela Croatia u kojem su malverzacije obavljene, Boljat je godinama na sudu s vlasnikom hotela Industrogradnjom. Industrogradnja mu osporava pravo na upravljanje hotelom zbog neplaćanja ugovora o zakupu i neodržavanja hotela, dok Boljat i dalje tvrdi kako on sve uredno plaća te ne pristaje na prekid ugovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo