OBJAVLJENI PODACI / Pogledajte tko je sinoć glasao za promjenu imena Trga maršala Tita

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

U 14. točki dnevnog reda zastupnici zagrebačke Gradske skupštine s 29 glasova za, 20 protiv te jednim suzdržanim zastupnikom prihvatili su prijedlog o preimenovanju Trga maršala Tita

1.9.2017.
16:49
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

"Maršal Tito više nema trg u Zagrebu i nadam se da će tako i ostati u budućnosti", rekao je sinoć predsjednik zagrebačke gradske skupštine Andrija Mikulić nakon maratonske sjednice na kojoj je donesena odluka o promjeni imena Trga maršala Tita. 

U 14. točki dnevnog reda zastupnici zagrebačke Gradske skupštine s 29 glasova ZA, 20 PROTIV te jednim suzdržanim zastupnikom prihvatili su prijedlog o preimenovanju Trga maršala Tita, što je popraćeno aplauzom koji su predvodili Bruna Esih i njen stranački kolega Zlatko Hasanbegović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas je Tomislav Tomašević iz platforme Zagreb je naš na svojem Facebook profilu objavio kako je tko glasao za promjenu imena trga. Od 29 zastupnika koji su bili uza promjenu imena njih 14 je iz kluba Bandić Milan 365, SRHH, Zelene liste i reformista, njih 7 je iz Kluba HDZ-, 5 iz Kluba Neovisni za Hrvatsku, 2 iz HSLS-a (Klub NL Sandre Švaljek i HSLS) te 1 iz HSS-a (Klub SDP, HSS i Naprijed Hrvatska).

Protiv promjene imena Trga maršala Tita je bilo Od 20 zastupnika koji su glasali protiv promjene imena Trga maršala Tita, njih 7 je iz SDP-a i stranke Naprijed Hrvatska (Klub SDP, HSS i Naprijed Hrvatska), 5 iz Nezavisne liste Sandre Švaljek (Klub NL Sandre Švaljek i HSLS), 4 iz Zagreb Je Naš, Nova Ljevica, Radnička Fronta, Za Grad (Klub zastupnika lijevog bloka), 3 iz Kluba nezavisnih Anke Mrak i HSU-a te 1 iz HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suzdržan je bio zastupnik iz HSLS-a (Klub NL Sandre Švaljek i HSLS) dok jedan zastupnik nije glasao (Klub BM365, SRSH, Zelene liste i reformisti), a navodno se radi o Radenku Tomiću koji je iz SDP-a prešao Milanu Bandiću, stoji u komentarima na Tomaševićevom profilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo