Predizborni serijal RTL.hr-a /

Pogledajte sve intervjue s kandidatima za gradonačelnika glavnog grada

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Jelena Pavičić Vukičević, Miroslav Škoro, Joško Klisović, Vesna Škare Ožbolt, Anka Mrak Taritaš, Davor Filipović, Davor Nađi, Željko Tokić, Zvonimir Troskot ili Tomislav Tomašević.

14.5.2021.
9:20
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Od vodećeg do posljednjeg na listi preferencija birača, RTL.hr je u proteklih nekoliko tjedana intervjuirao sve kandidate za ispražnjenu fotelju Milana Bandića.

S Anamarijom Matijaš su prošetali, popili kavu ili čaj, kartali, zapjevali ili samo sjeli i porazgovarali svi kandidati za mjesto zagrebačkog gradonačelnika. U nastavku vam donosimo sve intervjue s kandidatima, a možda će vas zanimati i rezultat istraživanja koje je za RTL ekskluzivno provela agencija Promocija plus o preferencijama birača u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi je bio Mostovac Zvonimir Troskot, koji za sebe kaže da će biti "broj jedan" grada Zagreba, baš kao što je u Dinamu nosio broj 1.

Image
Predizborni serijal RTL.hr-a /

Zašto se Zvonimir Troskot uspoređuje sa Slavenom Bilićem i voli Anku Mrak Taritaš? Otkrivamo i zašto kaže: 'Bit ću broj 1 grada Zagreba'

Image
Predizborni serijal RTL.hr-a /

Zašto se Zvonimir Troskot uspoređuje sa Slavenom Bilićem i voli Anku Mrak Taritaš? Otkrivamo i zašto kaže: 'Bit ću broj 1 grada Zagreba'

Intervjuirali smo i Anku Mrak Taritaš, koja je na prošlim izborima 2017. ušla u drugi krug s Milanom Bandićem, no nije ga uspjela pobijediti. Sada joj predizborne ankete ne daju velike šanse, ali, kako je rekla, bit će zadovoljna ako pobijedi bilo tko "od centra na lijevo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Davor Filipović bio je relativno nepoznat političar koji je postao kandidat HDZ-a istaknut još dok je Milan Bandić bio živ, zbog čega ga njegovi protivnici zovu "alibi kandidatom". Međutim, nije bez šansi za drugi krug. Evo što ima reći o svom programu i viziji glavnog grada Hrvatske.

Joško Klisović kandidat je, pak, SDP-a. Zbog svojeg je slogana, "Mirni čovjek Zagreba", također se našao na meti kritika, no on ustraje u tome da je to njegova vrlina i kaže da pazi što govori jer "ono što govorim i obećajem, mislim i realizirati".

Na Bundeku smo snimali Bandićevu zamjenicu, a sada aspiranticu na njegovo mjesto, koja obećaje promjene uz nastavak kontinuiteta. U nedjelju ćemo vidjeti je li Jelena Pavičić Vukičević time privukla birače.

Davor Nađi kandidat je stranke Fokus. Njegova vizija Zagreba je grad bez prireza, s bolnicom u Novom Zagrebu, novim mostovima... No je li to dovoljno da osvoji glasove?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povratnica na političku scenu, Vesna Škare Ožbolt, objasnila je što ju je nagnalo da se ponovno aktivira, a dotaknuli smo se, naravno i vremena ponosa i slave kada je bila savjetnica prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu.

Tomislav Tomašević čovjek je kojem predizborne ankete daju najviše šansi, a on se sam nada čak i pobjedi u prvom krugu. "Dalo bi nam to dva tjedna više da odmah počnemo rješavati probleme", rekao je u razgovoru s Anamarijom Matijaš s kojom je i zakartao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miroslav Škoro dobro je poznato lice, pa i u politici. Nakon što nije uspio postati predsjednik države, uspio je postati vođa parlamentarne stranke i zastupnik u Saboru. No, može li pjevač i poduzetnik iz Osijeka osvojiti srca Zagrepčana?

Željko Tokić još je jedan poduzetnik koji se odlučio ući u politiku. Kaže da si ne bi oprostio da se nije kandidirao, no prema anketama nema baš šanse ući u drugi krug.

Zagrepčani, koga ćete zaokružiti u nedjelju?

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo