POGLEDAJTE SNIMKU: /

Pijani Šveđanin krvave glave napravio show u Vinogradskoj, liječnici ga morali smirivati, zvali i zaštitare

Image
Foto: screenshot/RTL

U bolnici su sretni što se sve dobro završilo, no nije uvijek tako

8.2.2019.
22:55
screenshot/RTL
VOYO logo

U zadnja dva tjedna zaredali su se napadi na bolničko osoblje. Prvo je obitelj preminulog pacijenta divljala na Jordanovcu, zatim je uslijedio incident u Dubravi, pa napad u Bjelovaru.

Image
NOVI DETALJI NAPADA NA LIJEČNIKE NA JORDANOVCU: /

Klinikom zavladao strah: 'Prijetili su da će nas ubiti'

Image
NOVI DETALJI NAPADA NA LIJEČNIKE NA JORDANOVCU: /

Klinikom zavladao strah: 'Prijetili su da će nas ubiti'

Daleko od toga da su to jedini incidenti. Osoblje traži postavljanje kamera i zaštitarske službe 24 sata na dan po mogućnosti i u domovima zdravlja. No RTL je provjerio koliko su u pitanju izolirani incidenti, a koliko svakodnevna pojava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vidno pijan opirao se liječnicima

Za prvi incident nisu dugo čekali - ubrzo nakon što su došli, u bolnicu Sestara milosrdnica na hitni prijem dovezen je pacijent s ozljedom na bradi, vidno pijan. Poslali su ga iz Traume kako bi se u Vinogradskoj otrijeznio, no on je imao druge planove.

Otimao se, i pod svaku cijenu želio otići. Dok je medicinsko osoblje pokušalo smiriti situaciju, stigao je i zaštitar. Ipak, pijani Šveđanin je napustio bolnicu na vlastitu odgovornost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nisam mogao tražiti bolju uslugu'

"Svi su bili puni utjehe i samo mi žele sve najbolje. Zato i ne žele da odem, brinu se, žele mi najbolje. Nisam mogao tražiti bolju uslugu“, rekao je Mathias iz Švedske na odlasku iz bolnice.

U bolnici kažu da su na ovakve situacije već navikli i sretni su kad poput ovog slučaja sve dobro završi.

Borimo se s vjetranjačama

"Tu su naravno i situacije poput granično incidentnih i incidentnih situacija koje opet rutinskim pristupom i raznim psihološkim trikovima mi u velikom broju uspijemo spriječiti, međutim koji put situacija nažalost izmakne kontroli“, rekao je specijalist interne medicine dr.med. Božidar Perić.

"Borimo se s brojnim vjetrenjačama i za koje jesmo i za koje nismo krivi. Od uvjeta rada, ograničenih resursa, nemogućnosti da učinimo sve što bi možda htjeli tako da puno je tu problema koje treba raditi i sustavno rješavati i o kojima se i kroz medije zadnjih godina i priča", zaključuje dr.med. Perić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snimku pogledajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo