NEVJEROJATAN VIDEO / Pogledajte kako ukrajinski komandosi na skuterima jurišaju na Krim; Rusi: 'To je neshvatljiv cirkus!'

Image
Foto: YouTube/Screenshot

Ukrajinci su istaknuli svoju plavo-žutu zastavu u moru kod Krima

6.10.2023.
22:55
YouTube/Screenshot
VOYO logo

Nevjerojatna snimka noćnog napada na Krimu, koju je objavila Ukrajina, prikazuje specijalne komandose kako jurišaju na poluotok na floti vodenih skutera i čamaca. Isječak prikazuje trupe koje putuju od preko Crnog mora od Vilkova prije izbijanja krvavog okršaja. Unatoč objavljivanju snimke posljednjeg upada, zapovjednik Viktor Torkotiuk rekao je da će ostale racije na Krimu ostati tajne, piše The Sun.

"Izvidnici postrojbe specijalnih snaga Artan Obavještajne službe obrane Ukrajine iskrcali su se na zapadnu obalu poluotoka, kao i na Tendra i Kinburn Spits. Specijalci su se upustili u žestoku bitku s ruskim okupatorima na okupiranim područjima, nanijevši neprijatelju značajne gubitke", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ni prva ni posljednja operacija'

No Ukrajina je priznala da je također pretrpjela gubitke, a Rusija je objavila snimku koja prikazuje zarobljenog Ukrajinca, Aleksandera Ljubosa (46), dok ga je snimila sigurnosna služba FSB-a. Ruka svezanih na leđima, on je na TV kanalu ruskog ministarstva obrane izjavio da je vojnik iz jedinice 0336 Glavne uprave obavještajne službe obrane Ukrajine. Dok su ga otmičari ispitivali, rekao je da je cilj misije bio postaviti ukrajinsku zastavu na Krimu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapovjednik Artana Torkotiuk kazao je da su u tijeku i druge diverzantske misije koje se ne otkrivaju i "postat će poznate tek kasnije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo nije ni prva ni posljednja operacija Sigurnosnih i obrambenih snaga Ukrajine na Krimskom poluotoku. Za većinu će se tek kasnije saznati. Riječ je o sustavnom, planskom i koordiniranom radu svih uključenih postrojbi", kazao je. "Neprijatelj će još dugo osjećati posljedice našeg rada. Svojim djelovanjem stalno podsjećamo ruske osvajače na neizbježnost oslobađanja svih okupiranih teritorija", dodao je.

Image
UŽIVO: RAT U UKRAJINI /

Sve je srušeno: Rusi granatirali stambenu zgradu u Harkivu. Zelenskij: 'Ovi napadi su ruski teror'

Image
UŽIVO: RAT U UKRAJINI /

Sve je srušeno: Rusi granatirali stambenu zgradu u Harkivu. Zelenskij: 'Ovi napadi su ruski teror'

'Neshvatljiv cirkus s noćnim šetnjama'

Ukrajinci su istaknuli svoju plavo-žutu zastavu u moru kod Krima, a Rusija je uzvratila na snimku tvrdeći da prikazuje "neku vrstu neshvatljivog cirkusa s noćnim šetnjama po moru, pucnjavom u nigdje, vriskom i epskom glazbom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sergej Aksjonov, čelnik Krima kojeg je imenovao Vladimir Putin, tvrdio je da je pronađeno tijelo u mokrom odijelu s dvije rane od metka. On je "poginuo u pucnjavi s ruskim graničarima".

"Mislim da će u bliskoj budućnosti biti pronađeno više takvih tijela", rekao je Aksjonov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukrajina se borila da vrati Krim tijekom cijele Putinove invazije. Napadi su se pojačali nakon što je Kijev obećao da će ponovno zauzeti poluotok koji je Moskva anektirala 2014.

Prošlog mjeseca Ukrajina je izvela raketni napad bez presedana na pomorski stožer na poluotoku. Moskva je navela da je u napadu jedan ruski vojnik nestao, dok je Kijev tvrdio da su u napadu ubijena 34 časnika, uključujući zapovjednika flote Viktora Sokolova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo