OPASNO SE KOCKAO SA ŽIVOTOM / Tip na električnom romobilu jurcao brzom cestom kod Splita, njegov 'luđački' pothvat snimljen kamerom: 'Barem je imao kacigu'

Image

Na brzoj cesti kod Splita vozio romobil gotovo 70 kilometara na sat

2.11.2022.
13:41
VOYO logo

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je nedavno povodom obilježavanja 3. Nacionalnog dana sigurnosti cestovnog prometa da je do 2030. godine cilj prepoloviti broj smrtno stradalih u prometu, a upozorio je i na opasnosti modernih prometala poput električnih romobila i monocikala.

Podsjetio je i na posljednje izmjene zakona kojim su obuhvaćena vozila kao što su električni romobili, monocikli, segwayi... odnosno cijeli "spektar novih vozila koja su prije svega atraktivna za mlađu populaciju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naša poruka je da ona nisu bezopasna - nisu bezopasna ni za one koji ih voze, ali ni za građane jer za njih ne postoji neka posebna prometna infrastruktura", istaknuo je Božinović.

"S obzirom na to da u posjed tih prometnih sredstava dolaze mladi ljudi pa i djeca od 14 godina moraju se svi educirati... da znaju da je maksimalna brzina 25 kilometara na sat, da obavezno moraju nositi kacige, da roditelji na njima ne smiju prevoziti djecu - jer to je opasno i u konačnici kažnjivo", istaknuo je Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Godišnje na hrvatskim cestama strada oko 12.000 osoba, od kojih prosječno 300-injak izgubi život, a najviše su ugrožena djeca, mladi i druge skupine poput biciklista, mopedista, motociklista i pješaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, jednog vozača električnog romobila ovo sve kao da se ne tiče. Naime, Dalmacija danas objavila je šokantan video na kojem je snimljen kako na električnom vozilu 'jaše' brzinom od 60 km/h.

"Nije vozio blizu desnog ruba, a na tom dijelu ceste ograničenje je 70 km/h. Drugim riječima, ne bi smio voziti tom dionicom ceste. Barem je imao kacigu", navodi Dalmacija danas, koja je i priložila snimku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo