GOSPODINE PREMIJERU, VIDITE LI OVO? / Pogledajte kako je Plenković nakon nesreće branio uhićenog HDZ-ovca, a evo i kako je govorio sam Dekanić: 'Ne miješajte mi kruške i jabuke'

Image
Foto: Tomislav Miletic/Dubravka Petric/PIXSELL

Nitko tu nikoga ne štiti. Nemojte mi uspoređivati situaciju u kojoj je netko ozlijedio dijete i otišao dalje s nečim gdje se nikome nije ništa dogodilo, osim neke materijalne štete. To nije isto, kazao je Plenković

15.3.2023.
13:26
Tomislav Miletic/Dubravka Petric/PIXSELL
VOYO logo

USKOK-ovi i policijski istražitelji u srijedu od ranog jutra provode uhićenja više osoba i dokazne radnje vezane za vukovarsko-srijemskog župana Damira Dekanića uz kojeg je, zbog prikrivanja prometne nesreće, odnosno povrede službene dužnosti, uhićeno i više policajaca te još osoba.

Image
PLJUŠTE REAKCIJE /

USKOK objavio za što tereti Dekanića i društvo, otkriveno i tko je sve 'pao' s njim: 'Uhićen je HDZ-ovac? Meni je to kao dobar dan'

Image
PLJUŠTE REAKCIJE /

USKOK objavio za što tereti Dekanića i društvo, otkriveno i tko je sve 'pao' s njim: 'Uhićen je HDZ-ovac? Meni je to kao dobar dan'

Iz USKOK-a su priopćili kako su uhićenja i dokazne radnje rezultat kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om na području Vukovarske županije, u odnosu na više osoba za koje se sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti. U ovom trenutku, ističu, mogu potvrditi da su među uhićenim osobama i župan jedne županije te više policijskih službenika. Nakon ispitivanja osumnjičenika, kažu, USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Župan Dekanić uhićen je s troje policajaca i još dvije osumnjičene osobe, navodno zbog nezakonitosti povezanih s prošlogodišnjom prometnom nesrećom kod Cerne.

Dekanić je uoči prošlog Uskrsa sudjelovao u prometnoj nesreći u Cerni, između Vinkovaca i Županje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mediji: Nesreću izazvao kao vozač

I dok je on tvrdio da je bio tek suvozač, kao što je zaključeno i u policijskom izvješću, mediji su prenosili tvrdnje svjedoka da je Dekanić, u alkoholiziranom stanju, nesreću izazvao kao vozač u službenom automobilu.

Kazao je i da je siguran da će istraga koja je potom pokrenuta potvrditi njegove riječi te da njegova ostavka nije na stolu. Tvrdio je i da je cijela situacija ispolitizirana, da mu netko smješta te pokušava isprovocirati njegovu ostavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A premijer Andrej Plenković u kolovozu prošle godine komentirao je nesreću i žestoko branio Dekanića, župana iz svoje stranke.

Plenković je tada upitan da komentira slučaj predstojnika Ureda potpredsjednice Vlade Republike Hrvatske Anje Šimprage koji je razriješen nakon što je pobjegao s mjesta prometne nesreće u kojoj je ozlijeđeno dijete. Novinari su tada Plenkovića pitali čeka li slična sudbina i Dekanića. Premijer je odlučno odgovorio kako u toj nesreći nije nitko ozlijeđen i on nije napustio mjesto nesreće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer: 'Nitko nikoga ne štiti'

"Nitko tu nikoga ne štiti. Nemojte mi uspoređivati situaciju u kojoj je netko ozlijedio dijete i otišao dalje s nečim gdje se nikome nije ništa dogodilo, osim neke materijalne štete. To nije isto. Ne miješajte mi kruške i jabuke", odgovorio je novinarima.

A kako je uhićeni župan Dekanić govorio nakon nesreće?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam samo čovjek, ispolitizirano je, tko hrani medije, ostavka nije na stolu, ne želim da mi svjedoci pomute razmišljanje, odgovarat će ovi koji daju izmišljene iskaze", rekao je prošle godine Dekanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo