kolinda grabar-kitarović u zadru /

Pogledajte kako je predsjednica reagirala na pitanje učenice zašto nije preselila Ured s Pantovčaka

Dan u Zadru Kolinda Grabar Kitarović je iskoristila i da obiđe još jedan od brendova Zadra - tvornicu likera sa stoljetnom tradicijom

25.3.2019.
18:57
VOYO logo

Zadarsko sveučilište, osnovano davne 1396. godine kao Generalno filozofsko- teološko učilište dominikanskog reda, bilo je prvo hrvatsko visoko učilište.

Na svečanu obljetnicu stigla je predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović koja je usput obišla i gimnazijalce, tvornicu likera i gradsku upravu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svečana proslava 623. obljetnice zadarskog sveučilišta okupila je akademsku zajednicu, ali i političare.

"Do prije godinu dana znatiželjno smo se nadvirivali što rade druga sveučilišta u zemlji i inozemstvu, što suvremeni svijet čini suvremenim, gdje je mjesto maloga naroda, male zemlje, maloga sveučilišta", kaže prof.dr.sc. Dijana Vican, rektorica Sveučilišta u Zadru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadarsko sveučilište prvo je hrvatsko visoko učilište

"Zadarsko sveučilište pripada manjim sveučilištima u Hrvatskoj, a ne zato manje važnima. Osim toga, mnogo je prednosti manjih sveučilišta jer omogućuju veću kompaktnost, homogenost i komplementarnost studija", ističe predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović.

Nakon dodjele nagrada najboljim studentima, Grabar Kitarović su gimnazijalci priredili debatu s temom "Treba li političare sankcionirati zbog neispunjenih predizbornih obećanja?"

Predsjednica svoj dojam pred kamerama nije podijelila

"Naša predsjednica je u svojoj predizbornoj kampanji obećala preseljenje ureda s Pantovčaka, ali svi znamo da je taj ured i dalje tamo", rekla je Sara, učenica Gimnazije Vladimira Nazora Zadar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uzeli ste jako dobru temu koju svakako treba razmatrati kako i na koji način, međutim na nju esencijalno već postoji odgovor. Oni koji kažnjavaju političare bi trebali biti birači na izborima", odgovorila je predsjednica.

Dan u Zadru Kolinda Grabar Kitarović je iskoristila i da obiđe još jedan od brendova Zadra - tvornicu likera sa stoljetnom tradicijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jeste li nazdravili s predsjednicom u Maraski?

"Jesam, ali samo sa sokom", kaže Branko Dukić, gradonačelnik Zadra.

Ali, upoznao je, kaže, i s najvažnijim zadarskim projektima

"I ostali gradovi, pogotovo ako nisu u mogućnosti, da slijede primjer Zadra, a ne da kažemo, ne smimo sami sebi govoriti da smo loši, kad smo dobri", dodaje Dukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica svoj dojam pred kamerama nije podijelila.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo