PODUZETNIK NIJE MOGAO VIŠE ŠUTJETI: / 'Uhljeb mi je poručio da imam sreće što nismo u komunizmu jer ne bih živ izašao kroz vrata'

Image
Foto: PIXSELL, Borna Filić

Poduzetnik Nenad Bakić već duže vrijeme drži u sebi problem s kojim se susreće, no sada je odlučio javno progovoriti o njemu.

12.3.2016.
15:49
PIXSELL, Borna Filić
VOYO logo

Bakić se požalio na činjenicu da na robotiku i automatiku koju daju školama i drugim organizacijama plaćaju porez.

"Naše donacije hrvatskom školstvu hrane uhljebe!!!", napisao je poduzetnik na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi i da su ministra financija pitali mogu li dobiti izuzetak na što su odbili negativan odgovor.

Pomirili su se s tim, no ostao je šokiran na reakciju "uhljeba" kojem je prigovorio na sporost procedure.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam da li ste znali, za svu opremu za robotiku i automatiku koju dajemo hrvatskim školama i drugim organizacijama, plaćamo i poreze (PDV, valjda carinu i tko zna što) --- naše donacije hrvatskom školstvu hrane uhljebe!!! Pitali smo ministra financija da li možemo dobiti izuzetak, kazao je 'ne'. Nema problema, propis je propis.

"Upravo je tako rekao, od riječi do riječi"

Nisam to nikad problematizirao, neka i uhljebi dobiju ono što im NE pripada, ako djeca dobiju ono što im pripada. To je ono kao kad humanitarna pomoć ide u Afriku iako znate da diktator pojede pola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali jednom kad mi uhljebi nisu htjeli obračunati carinu i PDV jer im je bilo komplicirano i kad sam prigovorio zbog sporosti procedure, jedan mi je carinik rekao: 'Imate sreću da više nismo u KOMUNIZMU, inače ne biste izašli živi na ova vrata!'

Fićfirić se bio ustao, propeo na stol, upro dlanovima u njega, nagnuo prema meni i upravo tako uzviknuo, od riječi do riječi!", napisao je Bakić na Facebooku i dodao da će uskoro izvijestiti o opširnije o ovom slučaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo