PODUZETNIK HUIĆ: / 'Kad se birači otrijezne, svijet će nam se srušiti na glavu. Krenut će masovna otpuštanja, pad plaća, recesijska spirala...'

Image
Foto: Pixsell

Huić smatra kako uskoro kreće bitka između dvije Hrvatske

1.6.2020.
16:36
Pixsell
VOYO logo

Poduzetnik i predsjednik udruge Lipa, Davor Huić, ulazi u političke vode i, kako doznaje Index, trenutno pregovara sa strankama Pametno i Fokus koje skupa izlaze na parlamentarne izbore 5. srpnja.

Huić inače često komentira ekonomsku i političku situaciju u Hrvatskoj, a doznaje se kako bi mogao biti nositelj liste u nekoj od izbornih jedinica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Huić se danas na Facebooku osvrnuo na nadolazeće izobre, najavivši borbu između dvije Hrvatske.

'Kreće recesijska spirala'

"Hrvatska trenutno živi na posuđenom vremenu, u prividu normalnosti plaćenom interventnom lovom iz proračuna – sve do izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad i zadnji glasački listić udari u dno glasačke kutije, koju sekundu prije 19 sati u nedjelju 5.7., i kad se sljedeće jutro birači otrijezne od festivala demokracije, svijet će nam se srušiti na glavu.

Krenut će masovna otpuštanja, pad prihoda, pad plaća, pad poreznih uplata, i recesijska spirala koju - sad vidimo - neće ublažiti niti krnja turistička sezona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada počinje prava bitka između dvije vizije Hrvatske - jedne vizije (možemo je nazvati Ribićevom) koju smo vidjeli na djelu u krizi 2009.-2015., a koja se svodi na to da država zaštiti "svoje" a sve druge pusti niz vodu; i neke druge vizije (koju još nismo vidjeli na djelu), koja poziva na to da svi ravnomjerno podnesemo teret krize, a ne isključivo privatni sektor - tih nekih milijun ljudi u Hrvatskoj koji rade i zarađuju. A nisu država.

Nadam se da ćete znati odabrati one koji će se zalagati za vas, a ne raditi na vašem uništenju!", objavio je Huić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo