PLANIRA INVESTICIJE /

VIDEO Moćna kineska poduzetnica u Kumrovcu! Pjesmom su je dočekali tamburaši

'Zbog Tita Kinezi vole Kumrovec'

10.4.2019.
17:15
VOYO logo

Kineska poduzetnica i predsjednica pekinške kompanije Z-Run Well Ton Industry Jiang Yu stigla je u posjet Hrvatskoj kako bi na licu mjesta vidjela Političku školu u Kumrovcu i donijela konačnu odluku o investiranju u nju. Također, u Hrvatskoj će ostati ukupno devet dana, a u planu su joj i investicije u Istri.

Moćnu Yu dočekali su tamburaši s pjesmom "Moje Zagorje", a uz velik se osmijeh fotografirala uz spomenik Josipa Broza Tita, koji je za života gajio prisne odnose s kineskim političkim vrhom, što je za njegovu Jugoslaviju bilo od iznimnog značaja u raznim aspektima političkog, gospodarskog i društvenog života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zbog Tita Kinezi vole Kumrovec", rekla je prilikom zadnjeg posjeta poduzetnica Yu, a za RTL Danas je ponudila još jedan razloga za optimizam:

"Prepuna sam emocija prema ovom mjestu. Volim ovo mjesto i mislim da ima veliki potencijal za razvoj kulture i turizma. Poštujem i kulturu i povijest mjesta. Nadam se da će više kineskih turista pristići u Kumrovec mojim trudom i poslovnim projektom, ali i turisti iz drugih zemalja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, u današnje vrijeme na mjestu škole jest Hotel Zagorje, a po peti je put stavljen na prodaju. Vrijednost nekretnine iznimne povijesne vrijednosti jest 12 milijuna kuna, iako je u prvim pokušajima prodaje iznosila 11 milijuna kuna više. U međuvremenu su se izmijenili vlasnici, najprije DUUDI, kasnije Ministarstvo državne imovine, no zatečenu imovinu nitko nije čuvao, paprat je ovdje bila jedini oblik života.

"U blizini su izvori termalnih voda, terme Tuhelj i terme Olimpija u Sloveniji, definitivno smatramo da bi budući investitor trebao razviti veoma profitabilni zdravstveni turizam", kazao je za RTL Danas pročelnik Općine Kumrovec Dario Bezjak.

A da suradnja uspije i u startu dobije prijateljsku nogu, Turistička zajednica Kumrovca tiskala je i brošure na kineskom pismu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo