pozvani i pravni stručnjaci /

Podolnjak sazvao sjednicu saborskog Odbora za Ustav: 'Nemamo ministre, pitanje je kad ćemo ih i imati'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Postoje pravne praznine, različita tumačenja... Želio bih sve stručnjake dovesti na jedno mjesto kako bi svi članovi Odbora mogli postaviti pitanja', kazao je za Podolnjak

11.5.2017.
9:47
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Uoči sastanaka Predsjedništva i Nadzornog odbora Mosta Robert Podolnjak je za N1 najavio sjednicu Odbora za Ustav, poslovnik i politički sustav koju je zakazao za danas, a na koju je pozvao i pravne stručnjake,

'Pozvao sam naše ustavno-pravne stručnjake sa svih pravnih fakulteta u RH. Tema će biti rasprava i saslušanje vezano uz nejasnoće i pravne praznine koje se odnose na razrješenje ministara od strane premijera i imenovanje novih ministara u razumnom roku. U kojem roku to moramo provesti", kazao je za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postoje pravne praznine, različita tumačenja... Želio bih sve stručnjake dovesti na jedno mjesto kako bi svi članovi Odbora mogli postaviti pitanja. Mislim da bismo nakon rasprava mogli doći do nekih zaključaka i preporuka. Odbor može uputiti te zaključke Saboru''.

Dodaje kako je ova praksa uobičajena u suvremenim parlamentima, pogotovo kada Odbor nema članove koji su stručnjaci u tom polju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podolnjak je još jednom naglasio kako Most smatra da je Vlada trenutno obezglavljena.

"Nemamo ministre, pitanje je kad ćemo ih i imati. Namjera je ove sjednice da dođemo do zaključka koji bi Odbor uputio predsjedniku Sabora, ali i Vlade", rekao je Podolnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo