petrina optužuje šefa mosta / 'Podolnjak bi dobio potrebne glasove i bez HDZ-a, ali Petrov mu je gazio noge da ne napravi krivi potez'

Stipe Petrina kaže kako Božo Petrov nije htio da Podolnjak bude predsjednik Sabora pa zbog toga 'izmišlja i traži nekakav konsenzus s HDZ-om'. Tvrdi i da je prvi čovjek Mosta u saborskim klupama gazio po nogama Podolnjaka da ne napravi krivi potez

3.12.2015.
14:55
VOYO logo

Nezavisni zastupnik Stipe Petrina, koji je izabran na listi Mosta, rekao je nakon neuspjelog pokušaja konstituiranja Sabora da je Most znao za kandidaturu Roberta Podolnjaka za mjesto predsjednika Sabora, kao i sam Podolnjak, i to još od dana kada su bili na konzultacijama kod Kolinda Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li još uvijek dio Mosta, Petrina kaže kako ga nisu izbacili, no on smatra kako je 'nepozvanom gostu mjesto iza vrata'.  Rekao je i da bi glasovao za Podolnjaka da bude predsjednik Sabora da je danas do toga došlo.

"Pa naravno, pa on je briljantna figura", rekao je Petrina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petrina je za Jutarnji list komentirao kako neuspjeli pokušaj konstituiranja Sabora vidi kao jednu neozbiljnu predstavu Bože Petrova i Mosta.

"Iz hrvatske sabornice Petrov je hrvatskoj javnosti još jednom odaslao neozbiljnu poruku. Naravno da bi 'mostovac' Robert Podolnjak dobio potrebni broj glasova pri izboru predsjednika bez HDZ-a, jer bi za njega glasali svi iz SDP-a, svi 'mostovci i nas četvero bivših iz Mosta. Međutim, to nije htio Božo Petrov izmišljajući i tražeći nekakav konsenzus sa HDZ-om. Pa mogli su ljudi i na televiziji vidjeti kako je u saborskim klupama Petrov stalno gazio po nogama Podolnjaku da ne bi ovaj napravio krivi potez", rekao je Petrina za Jutarnji i istaknuo kako mu nisu jasne daljnje namjere Bože Petrova, ali mu je više nego jasno da je prokockao još jednu veliku priliku da se izbjegnu novi izbori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petrina ističe kako mu više nisu jasne daljnje namjere Bože Petrove, ali mu je više nego jasno da je Petrov prokockao još jednu veliku priliku da se izbjegnu novi izbori.

"Da je Petrovu odista stalo do reformi u koje se toliko kune, onda bi dozvolio izbor Podolnjaka za predsjednika Hrvatskog sabora. U situaciji da ima svog predsjednika Hrvatskog sabora, dakle, drugog po snazi čovjeka u državi, Most bi bio u itekako boljoj poziciji u daljnjim pregovorima s dvije velike političke opcije oko sastavljanja Vlade i u traženju reformi. No, sada je očito da su tražene reforme Mosta bile samo deklarativne naravi", zaključio je Stipe Petrina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, prvi pokušaj konstituiranja osmog saziva Hrvatskog sabora u četvrtak je završio neuspjehom nakon što je Podolnjak, zbog protivljenja Domoljubne koalicije, odbio da ga se na tu funkciju imenuje na prijedlog 55 zastupnika SDP-ove koalicije Hrvatska raste.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo