Bagerom došli pred Gradsku upravu zbog rušenja Paromlina

Stranka ZA GRAD jutros je poslala bager na Gradsku upravu zbog, kako tvrde u priopćenju, opasnosti koju predstavlja za građane i gradska dobra.

2.7.2014.
12:49
VOYO logo

Nedavno rušenje Paromlina, jedinstvenog spomenika industrijske arhitekture na ovim prostorima, dokaz je njene neučinkovitosti i izravan poticaj ovoj simboličnoj reakciji stranke, kažu.

Budući da nadležno ministarstvo šuti, stranka ZA GRAD je protiv Gradske uprave podnijela i kaznenu prijavu zbog uništavanja kulturnog dobra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo kao bespomoćni promatrač

Iz stranke ZA GRAD podnijeli su kaznenu prijavu zbog sumnje da je nad Paromlinom počinjeno kazneno djelo oštećenja i nedozvoljenog izvoza kulturnog dobra iz članka 319. Kaznenog zakona, a jučer je upućen i dopis Ministarstvu kulture kojim se predlaže pokretanje odgovarajućih prekršajnih postupaka temeljem Zakona o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara.

"Krajnji je čas da nadležno ministarstvo temeljem utvrđenih činjenica pokrene odgovarajuće prekršajne postupke za koje je zakonom ovlašteno kao tužitelj. Ministarstvo nije 'bespomoćni promatrač' ovdje, već ima zakonom predviđena ovlaštenja i dužnosti, koja nažalost očito ne obavlja dulji vremenski period. Ministarstvu je zato poslan popis i opis prekršaja učinjenih u slučaju 'Paromlin', a ukoliko Ministarstvo ponovno zakaže, obratit ćemo se nadležnom državnom odvjetništvu", izjavio je Sandro Salopek, pravni savjetnik i vijećnik stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ZA GRAD je prozvao i gradonačelnika Milana Bandića, optuživši ga za pogodovanje privatnoj tvrtki koja obavlja rušenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo